Αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά, αλλά οι κόποι σας δεν στέφονται με επιτυχία, ίσως πρέπει να προσέξετε καλύτερα τις θερμίδες που καταναλώνετε. Αν καταφέρετε να κόψετε έστω και 100 θερμίδες κάθε μέρα, η προσπάθειά σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη. Και αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθείτε τα αγαπημένα σας φαγητά. Ας δούμε μερικούς έξυπνους τρόπους για να κόψετε τουλάχιστον 100 θερμίδες από την καθημερινή σας διατροφή.

Καφές από έξω

Όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να γλιτώσουμε μερικές θερμίδες αν δεν βάλουμε πλήρες γάλα στον καφέ μας, αλλά ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να παίρνουμε μικρότερες ποσότητες. Για παράδειγμα, αντί να πιείτε έναν διπλό καφέ, πάρτε έναν μονό. Αντί για γλυκό, προτιμήστε μέτριο ή σκέτο. Και προσπαθήστε να αποφεύγετε τα σιρόπια.

Σούσι

Το σούσι, για κάποιον λόγο, θεωρείται υγιεινό φαγητό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει μέχρι και 300 θερμίδες ανά ρολό. Οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από τους υδατάνθρακες του ρυζιού—συνήθως λευκού ρυζιού, άρα μιλάμε για απλούς υδατάνθρακες. Από την άλλη πλευρά, αν δεν θέλετε να το στερηθείτε, μπορείτε να απολαύσετε εναλλακτικές με λαχανικά, ή μικρότερες μερίδες.

Μισές μερίδες

Υπάρχουν μερικές τροφές που έχουν εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας, όπως οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο. Από την άλλη πλευρά, αυτές οι τροφές περιέχουν και πολλές θερμίδες, και συχνά τις καταναλώνουμε σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι πρέπει. Περιορίστε αυτά τα υλικά, χρησιμοποιώντας μόνο τα μισά στο φαγητό σας, ώστε να εξακολουθείτε να λαμβάνετε τα θρεπτικά τους συστατικά. Για παράδειγμα, μισό αβοκάντο αντί για ολόκληρο, και μία κουταλιά ελαιόλαδο στην σαλάτα, αντί για δύο.

Προσοχή στο αλκοόλ

Έχουμε πει ότι το αλκοόλ – με μέτρο – δεν είναι απαγορευμένο για τον μέσο άνθρωπο. Και όμως, τα περισσότερα ποτά περιέχουν πολλές θερμίδες—ας μην μιλήσουμε καλύτερα για εκείνα τα νόστιμα κοκτέιλ με τρία και παραπάνω συστατικά. Ένας τέλειος τρόπος να χαλαρώσετε με ένα ποτό και να μην πάρετε περιττές θερμίδες; Επιλέξτε βότκα με σόδα. Η βότκα είναι από τα αλκοολούχα ποτά με τις λιγότερες θερμίδες και η σόδα δεν περιέχει καθόλου!

Φρέσκα φρούτα

Ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι τα φρούτα, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τα καταναλώνετε αποξηραμένα. Περιέχουν περισσότερη ζάχαρη και θερμίδες. Για παράδειγμα, μισή κούπα αποξηραμένα δαμάσκηνα περιέχει 200 θερμίδες, ενώ μία ολόκληρη κούπα με φρέσκα δαμάσκηνα μας προσφέρει μόλις 76 θερμίδες—και τα ίδια θρεπτικά συστατικά.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου