Το μυαλό μας έχει τεράστια δύναμη και είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχος που έχουμε. Ειδικά αν κάνουμε δίαιτα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές έξυπνες στρατηγικές για να σιγουρευτούμε πως όλα θα πάνε καλά.

Το timing είναι το παν

Ξεκινήστε δίαιτα μόνο όταν η ζωή σας βρίσκεται σε καλό σημείο. Πρέπει να έχετε χρόνο και ενέργεια, και όχι να επιβαρύνετε τον εαυτό σας με περισσότερο στρες. Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα αυτή τη στιγμή, θα ήταν καλό να περιμένετε προτού προσπαθήσετε να χάσετε κιλά.

Διαλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα

Δεν υπάρχει κάποιο ιδανικό πρόγραμμα για χάσιμο βάρους. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είστε διατεθειμένοι να ακολουθείτε πιστά τη διατροφή σας τουλάχιστον το 80% του χρόνου. Εξίσου σημαντικό είναι να μπορείτε να το στηρίξετε οικονομικά.

Θετικές εικόνες

Ακόμα και προτού αρχίσετε να χάνετε κιλά, σκεφτείτε πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή σας όταν φτάσετε τον στόχο σας. Σκεφτείτε ότι θα είναι πιο εύκολο να γυμνάζεστε, πως η υγεία σας θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και θα έχετε ελαττώσει τον κίνδυνο πολλών ασθενειών.

Βρείτε τους προσωπικούς σας λόγους

Αναγνωρίστε και αποδεχθείτε για ποιους λόγους θέλετε οι ίδιοι να χάσετε κιλά. Κάποιοι θέλουν να χάσουν κιλά επειδή ανησυχούν, άλλοι επειδή θα ήθελαν να μπορούν να ξαναφορέσουν τα παλιά τους, στενότερα ρούχα. Αυτά τα κίνητρα δεν πρέπει να μπαίνουν στη ζυγαριά, είναι ο λόγος για τον οποίο επιθυμείτε να κάνετε δίαιτα.

Ρεαλισμός

Αν θέσετε μη ρεαλιστικούς στόχους, οι πιθανότητες λένε ότι δεν θα καταφέρετε να τους φτάσετε. Ένας καλός, ρεαλιστικός και κυρίως ασφαλής στόχος είναι να χάνετε μισό με ενάμισι κιλό την εβδομάδα.

Αναγνωρίστε τους πειρασμούς…

…και ποια είναι τα όρια της αντοχής σας σε αυτούς. Αν, για παράδειγμα, δεν μπορείτε να φάτε λίγα πατατάκια και καταλήγετε να τρώτε ολόκληρη τη συσκευασία, τότε μάλλον θα ήταν καλό να βγάλετε τα πατατάκια από τη ζωή σας για λίγο καιρό.

Απασχοληθείτε με κάτι

Αν έχετε την τάση να τρώτε άσκοπα όταν δεν κάνετε κάτι συγκεκριμένο, ή αν ξεσπάτε συναισθηματικά στο φαγητό, να θυμάστε πως το να είστε δραστήριοι βοηθά πολύ. Βγείτε μια βόλτα, διαβάστε ένα βιβλίο, βρείτε ένα καινούριο χόμπι.

Επαναλάβετε

Βρείτε μια φράση που σας δίνει δύναμη, ακόμα και αν είναι τελείως απλή: “Μπορείς να τα καταφέρεις”. Πείτε την στον εαυτό σας όποτε χρειάζεστε να την ακούσετε και θυμηθείτε πως όντως μπορείτε να τα καταφέρετε.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού