Αν έχετε πολύ καιρό να πατήσετε στο γυμναστήριο, δεν χρειάζεται να νιώθετε άσχημα. Κανείς πλέον δεν έχει τον χρόνο (ή το χρήμα), και μπορείτε να χάσετε τα περιττά κιλά με εναλλακτικούς, εύκολους και φτηνούς τρόπους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω αποδεδειγμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας.

Ξεκινήστε την ημέρα δυναμικά

Πριν φάτε το πρωινό σας, δώστε ένα δυναμικό ξεκίνημα στην ημέρα σας με το να κάνετε μερικές ασκήσεις επιτόπου, όπως αλματάκια, καθίσματα και προβολές για δέκα λεπτά.

Όχι πια ασανσέρ

Επιλέξτε να ανεβαίνετε και να κατεβαίνετε τις σκάλες αντί να παίρνετε το ασανσέρ, και θα έχετε κάψει άμεσα περισσότερες θερμίδες.

Γρήγορα και αποτελεσματικά

Αν έχετε συνηθίσει να γυμνάζεστε για μισή ώρα τουλάχιστον, δοκιμάστε να γυμναστείτε μόνο για δέκα λεπτά, αλλά με πολλή περισσότερη ένταση. Τα αποτελέσματα είναι πρακτικά τα ίδια, και δραστηριοποιείτε τον μεταβολισμό σας ώστε να κάψει περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.

Κοιμηθείτε καλά

Αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά, αλλά κοιμάστε μόλις πεντέμισι ώρες το βράδυ, δεν θα δείτε σύντομα αποτελέσματα. Ο καλός, οχτάωρος ύπνος είναι ένα από τα κλειδιά του αδυνατίσματος.

Κλείστε την μέρα με άσκηση

Βγείτε για ένα μικρό τρέξιμο πριν τον ύπνο ή, ακόμα καλύτερα, κάντε μερικές ασκήσεις ενδυνάμωσης δύο - τρεις ώρες πριν κοιμηθείτε, και θα κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες μέσα στην νύχτα.

Περπατήστε

Αντί να κάθεστε στον καναπέ όταν δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε, βγείτε και περπατήστε για 15 λεπτά στην γειτονιά σας. Θα κάψετε τις τριπλάσιες θερμίδες από όσες θα καίγατε καθιστοί. Μπορείτε, φυσικά, να αυξήσετε την ταχύτητα και να κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες.

Χορέψτε

Το ξέρατε ότι ο χορός μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε εκατοντάδες θερμίδες; Αναλόγως με την ένταση, ο χορός για μία ώρα μπορεί να κάψει 200 - 600 θερμίδες, βελτιώνοντας την ευλυγισία μας.

Σταματήστε το καθισιό

Αν κάθεστε σε μια καρέκλα για αρκετές ώρες καθημερινά, τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Κάθε μισή ώρα, προσπαθήστε να σηκωθείτε και να κάνετε μερικές βόλτες πάνω-κάτω στο γραφείο ή στο σπίτι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας; Ελέγξτε το σάκχαρό σας
Γιατί έχουμε λιγότερη όρεξη σε υψηλές θερμοκρασίες [έρευνα]
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη