Αν θέλουμε να χάσουμε κιλά, πρέπει να κάνουμε αλλαγές στην διατροφή μας. Πρέπει να καταναλώνουμε άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως και πηγές άλιπης πρωτεΐνης. Και ορισμένες από αυτές τις σούπερ υγιεινές τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος. Ας ανακαλύψουμε ποιες είναι αυτές…

Μαύρα φασόλια

Μια κούπα από αυτά τα φασόλια περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης, αρκετά δηλαδή για να μας χορτάσει για αρκετές ώρες και να μας βοηθήσει να τρώμε λιγότερο. Και όλα αυτά με αρκετά χαμηλές θερμίδες.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι υπέροχη τροφή, καθώς εκτός από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, περιέχει πολύ καλές ποσότητες ωφέλιμων λιπαρών για την καρδιά μας. Επιπλέον, είναι εκπληκτικό στο να μας “κόβει την πείνα”.

Σολομός

Από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης αλλά και λιπαρών ω-3, δηλαδή δύο θρεπτικών συστατικών που μας χορταίνουν και μας βοηθούν να καταναλώνουμε λιγότερο φαγητό. Προσπαθήστε να τρώτε ψάρι τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Blueberries

Μικρά και θαυματουργά. Εκτός από τις τεράστιες ποσότητες αντιοξειδωτικών που περιέχουν, μας προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες και μια τεράστια δόση χορταστικών φυτικών ινών.

Μπρόκολο

Αυτό και τα υπόλοιπα σταυρανθή λαχανικά (κουνουπίδι, λαχανίδα κτλ) μας χορταίνουν για πολλές ώρες, λόγω της μεγάλης ποσότητας φυτικών ινών που περιέχουν. Επιπλέον, το μπρόκολο έχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα σε μεγάλη συγκέντρωση.

Αχλάδια

Είναι περίεργο που δεν μιλάμε συχνότερα για τα αχλάδια, επειδή με ένα μόλις από αυτά μπορούμε να καλύψουμε το 15% της καθημερινής μας δόσης σε φυτικές ίνες. Και το 15% δεν είναι καθόλου μικρό ποσοστό, για ένα τόσο ελαφρύ φρούτο. Περισσότερη αγάπη για τα αχλάδια, αμέσως!

Αμύγδαλα

Μπορεί να ακούγεται αντιπαραγωγικό, καθώς οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα περιέχουν πολλές θερμίδες. Ναι, είναι αλήθεια πως πρέπει να τους καταναλώνουμε με προσοχή, αλλά οι φυτικές τους ίνες και τα μονοακόρεστα λιπαρά τους είναι υπέροχοι σύμμαχοί μας στο αδυνάτισμα.

Πράσινο τσάι

Αν δεν αγαπάτε τον καφέ, μια κούπα πράσινο τσάι είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μια γερή δόση αντιοξειδωτικών, αλλά και με ορισμένες ουσίες που πιστεύεται ότι έχουν λιποδιαλυτική δράση. Βέβαια, και ο (σκέτος) καφές είναι εξίσου υγιεινός και αγαπημένος…

Αυγά

Δεν θα το ξαναπούμε: Τα αυγά δεν πρέπει να λείπουν από το πρωινό σας. Μας γεμίζουν ενέργεια, μας προσφέρουν πρωτεΐνη πολύ υψηλής ποιότητας, μια μικρή δόση απαραίτητης βιταμίνης D, αλλά και μας βοηθούν να μειώσουμε την νυχτερινή υπερφαγία, σύμφωνα με πολλές μελέτες.

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια αποτελούν εκπληκτική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, και μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους, κάτι που τα κάνει ιδανικό σύμμαχο σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Καυτερές πιπεριές

Η ουσία που τους δίνει την πολύ έντονη γεύση τους ονομάζεται καψαϊκίνη. Έχει παρατηρηθεί πως η καψαϊκίνη, μετά την κατανάλωσή της, δραστηριοποιεί περισσότερο τον μεταβολισμό μας, βοηθώντας στην καύση περισσότερων θερμίδων. Ακόμα ένας λόγος να αγαπάμε τα καυτερά!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;