Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι από τις καλύτερες περιόδους του έτους.

Είναι η περίοδος που ξεφεύγουμε από τα καθημερινά καθήκοντα, διασκεδάζουμε με την οικογένεια και τους φίλους μας ή ταξιδεύουμε σε νέα μέρη. Το πιο σημαντικό στις διακοπές είναι να διασκεδάσουμε.
Πηγαίντε διακοπές, αλλά δεν πρέπει να πάει διακοπές και ο στόχος σας για απώλεια κιλών. Οι υγιεινές συνήθειες που ακολουθείτε στο σπίτι… δεν πάνε διακοπές. Για πολλούς η επιθυμία για διασκέδαση σημαίνει ότι αφήνουν τις υγιεινές συνήθειες στο σπίτι.
Πάρτε τις υγιεινές συνήθειες μαζί σας όταν είστε μακριά. Προετοιμαστείτε, ώστε να μην εγκαταλείψετε εντελώς τις υγιεινές συνήθειές σας ενώ βρίσκεστε διακοπές.

Φαγητό

Προτιμήστε πρωινό με υψηλή πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά. Τροφές με πρωτεΐνη, όπως τα αυγά ή η γαλοπούλα είναι πολύ καλή επιλογή. Με αυτές δεν θα πεινάσετε σύντομα. Αποφύγετε τα μεγάλα πρωινά με τους υψηλούς υδατάνθρακες. Το πρωινό που έχει υψηλή πρωτεΐνη σας προδιαθέτει για πιο υγιεινή διατροφή όλη την ημέρα.

Ετοιμάστε σνακ. Πάρτε μαζί σας υγιεινά σνακ ώστε να μην έχετε τον πειρασμό του γρήγορου φαγητού. Μπορείτε να επιλέξετε φρούτα ή μπάρες δημητριακών. Η κατανάλωση σνακ τα οποία καταναλώνετε συχνά, θα σας θυμίσει τις υγιεινές επιλογές σας.

Αποφύγετε τους παράγοντες που καταστρέφουν το δείπνο. Το φαγητό στο εστιατόριο μπορεί να είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για να αποφύγετε την αύξηση βάρους στις διακοπές.

Όταν είμαστε στο σπίτι μπορούμε να ελέγξουμε αυτό που σερβίρουμε στο πιάτο που ετοιμάζουμε. Στα εστιατόρια δεν ξέρουμε τι και σε τι ποσότητα περιέχεται στο πιάτο μας.

Ρωτήστε σχετικά με τα υλικά και την παρασκευή του πιάτου και κάντε τις διατροφικές σας επιλογές να μοιάζουν με την υγιεινή διατροφή που ακολουθείτε στο σπίτι.

Δωμάτιο με κουζίνα. Σκεφτείτε την ιδέα να μείνετε σε δωμάτιο με κουζίνα ή ψυγειάκι για να μπορείτε να αγοράζετε υγιεινές τροφές. ‘Ετσι θα εξοικονομήσετε χρήματα από το φαγητό στα εστιατόρια και θα μπορέσετε να ρυθμίσετε αυτά που τρώτε. Μπορείτε να φάτε ορισμένα από τα γεύματά σας στο δωμάτιο και τα υπόλοιπα σε εστιατόρια. Θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα γλιτώσετε θερμίδες.

Γενικά tips

Να καταγράφετε σε ένα ημερολόγιο τη διατροφή και τις δραστηριότητές σας.

Δημιουργήστε ένα στόχο. Για επιπλέον κίνητρο να διατηρήσετε τις υγιεινές συνήθειες όταν βρίσκεστε στις διακοπές δημιουργήστε ένα σκοπό ή ακολουθήστε τον συνεχίζοντας τις υγιεινές συνήθειες και στις διακοπές.

Θυμηθείτε τι σημαίνουν διακοπές. Η διασκέδαση, η χαλάρωση με τους φίλους ή την οικογένειά σας, νέα τοπία ή επιστροφή σε νέα μέρη θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητές σας. Η τροφή δεν είναι ο στόχος στις διακοπές. Επιστρέψτε στο σπίτι με αναμνήσεις αντί με επιπλέον κιλά.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα