Η απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από διάφορα όργανα του σώματός μας, ονομάζεται αποτοξίνωση. Η δίαιτα αποτοξίνωσης βοηθά στο να γίνεται μικρότερη κατακράτηση υγρών και να ενεργοποιείται η εφίδρωση και η διούρηση. Αυτό όμως αφορά μόνο τους ενήλικες και ποτέ τα παιδιά, τις έγκυες γυναίκες, τις θηλάζουσες μητέρες, αλλά και όσους πάσχουν από κάποιες ασθένειες.

Ξεκινήστε με τη σωστή διατροφή, φροντίζοντας να τρώτε σωστά και πέντε περίπου μικρά γεύματα την ημέρα, ώστε να βοηθήσετε το μεταβολισμό σας.

Μη ξεχνάτε να παίρνετε πρωινό. Σας δίνει ενέργεια και βοηθά στον έλεγχο της διατροφής σας.

Καταναλώνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να ενυδατώνεστε και να αποβάλλετε τοξίνες από το νεφρά. Κατάλληλοι είναι και οι χυμοί, τα γαλακτοκομικά, ο καφές, το τσάι, τα διάφορα ροφήματα.

Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Διαλέξτε φρούτα εποχής, ώστε να περιέχουν στο μέγιστο αντιοξειδωτικές ουσίες και προτιμήστε τα βιολογικά, για να αποφύγετε τις χημικές ουσίες που μπορεί να περιέχουν, όπως φυτοφάρμακα κλπ.

Η διατροφή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει άπαχο κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, άπαχα γαλακτοκομικά, δημητριακά, ελαιόλαδο, ώστε να λαμβάνετε τα συστατικά που χρειάζεστε, χωρίς να επιβαρύνετε ιδιαίτερα τον οργανισμό σας.

Δώστε έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, με πέντε περίπου μερίδες καθημερινά, ώστε να λαμβάνετε όσο χρειάζεστε από φυτικές ίνες και αποφύγετε την κατανάλωση αλατιού. Προτιμήστε τα φυσικά μυρωδικά και το λεμόνι, για γεύση στο φαγητό σας, καθώς και το σέλινο, το σκόρδο, το μαϊντανό.

Την περίοδο που ακολουθείτε τη δίαιτα αποτοξίνωσης, αποφύγετε ή ξεχάστε εντελώς τα γλυκά, τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, τα ντρέσιγκ, το βούτυρο, τα βαριά γαλακτοκομικά. Περιέχουν λίπος και θερμίδες και θα αποτρέψουν την προσπάθειά σας για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους.

Εάν παράλληλα με τα παραπάνω, ασκείστε τακτικά, πηγαίνετε γυμναστήριο ή κάνετε κάποιο άθλημα, θα βοηθήσετε περισσότερο τον οργανισμό σας να διασπάσει το λίπος, αλλά και θα ενεργοποιήσετε το έντερο, ώστε να απομακρύνει πιο εύκολα τις ουσίες που πρέπει.

Τέλος, συνηθίστε να πίνετε μαζί με το πρωινό και το μεσημεριανό σας κάποιο αντιοξειδωτικό ρόφημα, όπως κόλιανδρο, τζίντζερ, πικραλίδα κ.α. ώστε να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια αποτοξίνωσής σας.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αποτοξίνωση του οργανισμού σας δεν είναι μια δύσκολη υπόθεση. Αρκεί να αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα και να τα αντικαταστήστε με άλλα, αντιοξειδωτικά. Βάλτε στην καθημερινή σας ζωή τους χυμούς και τα ροφήματα, ανακαλύψτε τα βότανα, επιλέξτε την πιο κατάλληλη και υγιεινή διατροφή και σύντομα θα χάσετε τις ανεπιθύμητες τοξίνες, λίπος και κιλά, αρκετά εύκολα.

premium.pratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''