Όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε τον χρόνο να ετοιμάσουμε ένα υπέροχο, μεγαλειώδες γεύμα, αλλά είναι δύσκολο να βρούμε χρόνο να μαγειρέψουμε. Και, τις περισσότερες φορές, θα αρκεστούμε είτε σε ένα πολύ γρήγορο και ανθυγιεινό σνακ, ή στο να παραγγείλουμε από έξω. Όχι πια, όμως, καθώς οι παρακάτω συνταγές για νόστιμα και υγιεινά σνακ με τρία μόλις υλικά θα σας λύσουν τα χέρια.

Ψωμί ολικής + Αβοκάντο + Ραπανάκι

Λιώστε μισό αβοκάντο, απλώστε το σε δυο φέτες ψωμί ολικής άλεσης, και γαρνίρετε με φέτες από ραπανάκια. Φυτικές ίνες, αλλά και ευχάριστη γεύση, στο λεπτό.

Κινόα + Μαύρα φασόλια + Κόκκινη πιπεριά

Αν χρησιμοποιείτε κινόα στο φαγητό σας, αξιοποιήστε όση σας έμεινε, συνδυάζοντάς την με μαύρα φασόλια και μια κόκκινη πιπεριά, για ένα σνακ που έχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

Λάχανο + Στήθος κοτόπουλο + Αβοκάντο

Μια τέλεια τακτική είναι να έχετε βρασμένο ή ψητό στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια στο ψυγείο σας, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε στο φαγητό σας για 2-3 μέρες. Αγοράστε έτοιμο κομμένο λάχανο, προσθέστε λίγο κοτόπουλο, και το αβοκάντο θα προσθέσει υγιεινά λιπαρά. Εναλλακτικά, κάντε την σαλάτα σας με μαρούλι.

Πίτα ολικής + Σάλτσα μαρινάρα + Τυρί

Μία ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε μία μικρή… πίτσα. Ψήστε ελαφρώς μία μικρή πίτα ολικής άλεσης, απλώστε πάνω σάλτσα μαρινάρα (ή, κοινώς, κόκκινη σάλτσα) και λίγο τυρί, και έχετε μία πολύ νόστιμη εναλλακτική λύση.

Ψωμί ολικής + Τόνος + Τυρί

Σε μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης απλώστε τόνο, και από πάνω μία φέτα τυρί. Λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει το τυρί, και έχετε ένα ιδιαίτερα χορταστικό σνακ που θα λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα.

Κινόα + Γιαούρτι + Μούρα

Η κινόα, επίσης, ταιριάζει υπέροχα με το γιαούρτι. Προσθέστε την μαγειρεμένη από νωρίτερα κινόα στο γιαούρτι σας και χρησιμοποιήστε διάφορα μούρα, από φράουλες και φραμπουάζ μέχρι τα σούπερ υγιεινά blueberries για ένα γλυκό κολατσιό που θα σας γεμίσει ενέργεια.

Πίτα ολικής + Τόνος + Χούμους

Πώς μπορείτε να κάνετε τον τόνο ακόμα πιο υγιεινό; Με χούμους, που θα σας κάνει να ξεχάσετε πως υπήρξε ποτέ μαγιονέζα στη ζωή σας. Απλώστε το μείγμα σε μια πιτούλα ολικής, και απολαύστε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management