Μιλάμε πολλές φορές για την κινόα, και πόσο θρεπτική είναι. Τι γίνεται όμως αν απλά δεν σας αρέσει η κινόα; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, που είναι εξίσου υγιεινές και θρεπτικές. Περιέχουν παρόμοια θρεπτικά συστατικά, μα με εντελώς διαφορετική γεύση. Ας δούμε μερικά από αυτά…

Λάχανο αντί για κουνουπίδι

Το κουνουπίδι έχει αρχίσει πρόσφατα να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν το αντέχουν, είτε λόγω της γεύσης, ή της μυρωδιάς του. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να λάβετε τα ίδια θρεπτικά συστατικά τρώγοντας το – αρκετά πιο δημοφιλές από άποψη γεύσης – λάχανο. Για να φτιάξετε μια απλή σαλάτα, ανακατέψτε ψιλοκομμένο λάχανο με ελαιόλαδο, κόκκινο ξύδι, μέλι και λίγο αλατοπίπερο. Προσθέστε και άλλα μπαχαρικά αν θέλετε διαφορετική γεύση, όπως τζίντζερ, σκόρδο ή πάπρικα.

Σουσάμι αντί για σπόρους chia

Δεν είναι δύσκολο να βρούμε σπόρους chia. Εδώ και μερικά χρόνια, αυτό το superfood έχει γίνει πολύ δημοφιλές, και περιέχει μεγάλες ποσότητες από λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και μαγνήσιο. Το σουσάμι περιέχει τις ίδιες σχεδόν ποσότητες—και είναι ακόμα πιο εύκολα διαθέσιμο. Ακόμα καλύτερα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σουσάμι σε πολύ περισσότερες συνταγές: στις σαλάτες, στα ψημένα λαχανικά, μέσα στην βρώμη, ακόμα και μέσα σε smoothies. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε στην διατροφή μας το ταχίνι, που φτιάχνεται από σουσάμι.

Ρεβίθια αντί για κινόα

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, μπορούμε να πάρουμε σχεδόν τα ίδια θρεπτικά συστατικά που έχει η κινόα από τα ρεβίθια. Περιέχουν εκπληκτική ισορροπία από φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, όπως και φυτική πρωτεΐνη. Και τα δύο περιέχουν, επίσης, καλές ποσότητες αντιοξειδωτικών και μετάλλων, και τρώγονται ζεστά ή κρύα, σε διάφορα πιάτα. Προσθέστε τα ρεβίθια σε σούπες ή τσίλι, προσθέστε τα στην σαλάτα ή ψήστε τα στον φούρνο με λίγο λάδι και αλάτι. Και, φυσικά, δεν ξεχνάμε το υπέροχο και υγιεινό χούμους, που φτιάχνεται από ρεβίθια.

Cranberries αντί για goji berries

Τα goji berries έγιναν δημοφιλή επειδή χρησιμοποιούνταν στην παραδοσιακή κινέζικη Ιατρική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, και επειδή περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Την ίδια στιγμή, η γεύση τους είναι αρκετά πικρή. Τα πιο γλυκά (και πιο φτηνά, συνήθως) cranberries περιέχουν παρόμοιες ποσότητες των ίδιων θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, ακούγεται πολλές φορές ότι τα cranberries μπορούν να προλάβουν τις ουρολοιμώξεις—και αυτό ισχύει, έχοντας αποδειχθεί μέσα από μελέτες. Προσθέστε τα σε σαλάτες, στο πρωινό, αναμείξτε τα με ξηρούς καρπούς ή χρησιμοποιήστε για έξυπνα, γλυκόξινα πιάτα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;