Όλοι ξέρουμε πως οι πιο συνηθισμένοι τρόποι να προσθέσουμε άλιπη πρωτεΐνη σε μια σαλάτα, για να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τη διατροφική της αξία είναι να προσθέσουμε είτε κοτόπουλο, είτε τόνο. Και, σίγουρα, αυτά τα δύο είναι πολύ νόστιμα και ταιριάζουν πρακτικά σε κάθε πιάτο, αλλά μετά από λίγο καιρό θα αρχίσουμε να θέλουμε και κάτι διαφορετικό. Ας δούμε λοιπόν μερικές εναλλακτικές επιλογές για να γεμίσουμε τη σαλάτα μας με πολύτιμη πρωτεΐνη.

Σαρδέλες σε κονσέρβα

Μία κονσέρβα με σαρδέλες περιέχει 17 ολόκληρα γραμμάρια πρωτεΐνης, όπως και το ¼ της καθημερινής μας ανάγκης σε ασβέστιο. Και ο θησαυρός τους δεν σταματά εκεί. Αυτά τα ψάρια είναι γεμάτα με τα πολύτιμα λιπαρά οξέα ωμέγα-3, που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου μας, όπως και του δέρματός μας, με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Αν δεν σας αρέσει η γεύση τους απευθείας από την κονσέρβα, μπορείτε να τις ψήσετε για λίγη ώρα.

Φακές

Μισή κούπα φακές περιέχει 10 γραμμάρια πρωτεΐνης, όπως και έξι γραμμάρια φυτικών ινών. Και μαζί με αυτά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, κάτι που τις καθιστά από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Μπορείτε να τις βρείτε ήδη μαγειρεμένες, σε κονσέρβα, ή να τις φτιάξετε μόνοι σας και να τις στραγγίσετε.

Σφιχτά αυγά

Ένα μεγάλο βρασμένο αυγό περιέχει 6 περίπου γραμμάρια πρωτεΐνης με τον κρόκο του. Για να φτιάξετε ένα τέλειο dressing σαλάτας με βάση το αυγό, ψιλοκόψτε τα βρασμένα αυγά σας και ανακατέψτε τα με χούμους, γουακαμόλε ή ταχίνι. Ή, αν σας αρέσει η απλότητα, απλώς κόψτε το αυγό και προσθέστε το στη σαλάτα σας. Σε κάθε περίπτωση, η γεύση του είναι τέλεια.

Κατεψυγμένες γαρίδες

Άλλη μια εύκολη και γρήγορη εναλλακτική για θαλασσινό φαγητό. Οι γαρίδες περιέχουν εξαιρετικά λίγες θερμίδες, αλλά μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, όπως και σελήνιο, χολίνη, βιταμίνη Β12, ψευδάργυρο και χαλκό. Ξεπλύνετε τις γαρίδες, βράστε τις, και είναι έτοιμες για τη σαλάτα σας.

Άπαχος κιμάς γαλοπούλας

Και όμως, δεν είναι ανάγκη να έχετε τον κιμά γαλοπούλας μόνο για να φτιάχνετε υγιεινά μπιφτέκια. Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στη σαλάτα σας. Μια μερίδα από αυτόν τον σχετικά άπαχο κιμά περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης και ταιριάζει πολύ καλά με σαλάτες που περιέχουν αβοκάντο. Σοτάρετε τον κιμά με υγιεινά μπαχαρικά, για ακόμα πιο νόστιμη γεύση!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;