Ακούμε συνέχεια για τροφές που ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία, που βελτιώνουν την μνήμη και την συγκέντρωση… Πόσοι όμως από αυτούς τους ισχυρισμούς είναι αληθινοί; Ας ρίξουμε μια ματιά στις τροφές που μπορούν όντως να βοηθήσουν τον εγκέφαλό μας, και ας φροντίσουμε να τις ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας διατροφή…

Καφεΐνη

Η καφεΐνη μπορεί να μας δώσει μια μικρή έκρηξη ενέργειας και συγκέντρωσης όταν την έχουμε ανάγκη. Μην το παρακάνετε, όμως, καθώς οι μεγάλες δόσεις καφεΐνης έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Και, προφανώς, θα αναφέρουμε ότι η καλύτερη πηγή καφεΐνης είναι ο σκέτος καφές.

Ζάχαρη

Και η ζάχαρη είναι πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Και όταν λέμε ζάχαρη, εννοούμε υδατάνθρακες, και πρέπει πάντα να διαλέγουμε τις σωστές πηγές τους. Φρούτα και λαχανικά.

Πρωινό

Ναι, θα ξαναμιλήσουμε για το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Δέκα λεπτά από το πρωί μας για ένα μικρό, αλλά θρεπτικό και πλήρες γεύμα, και η εγκεφαλική μας λειτουργία θα είναι στα καλύτερά της. Επιλέξτε τροφές με πολλές φυτικές ίνες, όπως η βρώμη, φρούτα και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Ψάρι

Τα ψάρια που περιέχουν λιπαρά οξέα ωμέγα-3 είναι φάρμακο για τον εγκέφαλό μας—αλλά και για πολλά άλλα μέρη του σώματος, όπως η καρδιά και τα μάτια. Ενσωματώστε στην διατροφή σας τα ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες.

Ξηροί καρποί και σοκολάτα

Ιδανικό απογευματινό σνακ: Μια χούφτα καρύδια και λίγη σκούρα σοκολάτα, για να κερδίσουμε πολλά αντιοξειδωτικά και μια γερή δόση ενέργειας σε… μικρό μέγεθος.

Αβοκάντο

Περιέχουν καλά λιπαρά που ο οργανισμός μας έχει ανάγκη, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Είναι να αναρωτιόμαστε που τα αβοκάντο θεωρούνται ένα από τα απόλυτα superfoods και που τα λατρεύουμε;

Blueberries

Αυτά τα τέλεια μικρά μούρα με την ιδιαίτερη γεύση περιέχουν τεράστιες δόσεις ινών και αντιοξειδωτικών. Μάλιστα, πιστεύεται ότι βοηθούν στην πρόληψη της άνοιας. Ρίξτε μια χούφτα από αυτό το θαυματουργό φρούτο στο πρωινό σας, ή απολαύστε τα με γιαούρτι για ένα δροσερό απογευματινό.

Νερό

Η πηγή της ζωής, χωρίς πολλά λόγια. Είναι καλό να φροντίζουμε την διατροφή μας, ώστε να είναι ισορροπημένη, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας να πίνουμε καθημερινά άφθονο νερό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]