Μαγειρική σόδα. Υπάρχει σε κάθε σπίτι, και μπορεί να βοηθήσει πρακτικά με τα πάντα. Από το μαγείρεμα μέχρι το καθάρισμα των ασημικών, μέχρι και στο να απαλλάξουμε τα παπούτσια μας από δυσάρεστες οσμές.

Κι όμως, η μαγειρική σόδα μπορεί να έχει υπέροχα οφέλη και για την υγεία μας, για το δέρμα μας και τα μαλλιά μας. Ας δούμε μερικές χρήσεις της που δεν είχαμε
σκεφτεί μέχρι σήμερα…

Διώχνει τα νεκρά κύτταρα

Αν θέλετε τα χέρια και τα πόδια σας να είναι πεντακάθαρα και λαμπερά, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα απολέπισης, χρησιμοποιώντας 3 μέρη μαγειρική σόδα και 1 μέρος νερό. Τρίψτε το μείγμα στους αγκώνες και τα γόνατα, και σύντομα θα είναι πιο απαλά, έχοντας απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της περιοχής.

Πιο καθαρά μαλλιά

Αν τα μαλλιά σας βρωμίζουν και λαδώνουν γρήγορα, δοκιμάστε το εξής: αναμείξτε ¼ της κούπας σκόνη αραρούτι, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας. Τοποθετήστε το μείγμα στις ρίζες των μαλλιών με μία βούρτσα, και αφήστε το να απορροφήσει τις οσμές και τα έλαια.

Πιο καθαρά πόδια

Ετοιμάστε τα πόδια σας για καλοκαιρινά σανδάλια, με αυτή την απλή συνταγή: 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα μέσα σε μια μικρή λεκάνη ζεστό νερό, και μερικές φέτες λεμονιού. Κάντε ένα ποδόλουτρο για 10-15 λεπτά και έπειτα χρησιμοποιήστε το scrub που αναφέραμε πριν για απαλή απολέπιση των δαχτύλων.

Καθαρισμός του κεφαλιού

Για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά κατάλοιπα που αφήνουν στο κεφάλι τα διάφορα προϊόντα, όπως η λακ και ο πηλός, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο σαμπουάν σας, και κάντε απαλό μασάζ στο κεφάλι σας.

Πιο λαμπερό χαμόγελο

Η λεύκανση δοντιών είναι αρκετά ακριβή, και πολλά από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν χημικά που κάνουν τα δόντια μας ευαίσθητα. Μπορείτε να δοκιμάσετε, όμως, τη  φυσική εναλλακτική λύση. Βρέξτε την οδοντόβουρτσά σας, ρίξτε πάνω λίγη μαγειρική σόδα και βουρτσίστε για να απομακρύνετε τους επιφανειακούς λεκέδες από τα δόντια.

Μειώνετε τον πόνο του καψίματος από τον ήλιο

Αν ο ήλιος σας έκαψε το δέρμα, μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο και το άβολο αίσθημα της επιδερμίδας σας αναμειγνύοντας 4 κουταλιές της σούπας σε 1 λίτρο νερό, και κάντε κομπρέσα στο καμένο σημείο. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όμως, και σε κανονικά καψίματα!

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου