Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
1 λεμόνι
άνηθος
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το σπανάκι, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και το αφήνετε να σουρώσει. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το κρεμμύδι. Το αφήνετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε το σπανάκι και τον άνηθο κα σοτάρετε ελαφρά ανακατεύοντας συνέχεια.

Προσθέτετε 2-4 φλιτζάνια νερό και αλατοπίπερο. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε ελαφρά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία της φωτιάς, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε.



Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (περίπου 2 φλ.)

Ενέργεια (Kcal) 295
Πρωτεΐνες (g) 10,8
Υδατάνθρακες (g) 48,5
Λίπη (g) 8,0
Φυτικές ίνες (g) 6,8
B12 (μg) 0,0
B6 (mg) 0,7
C (mg) 28,8
A (RE) 1842,8
E (mg) 3,2
Ca (mg) 348,4
Fe (mg) 10,11

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;