Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι η διατροφή παίζει ένα σημαντικότατο ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου συνεργάστηκαν και σας παρουσιάζουν την παρακάτω συνταγή που φροντίζουν για εσάς και την.. Καρδιά σας!

Χρόνος προετοιμασίας 5΄ 
Χρόνος μαγειρέματος 50΄
Μερίδες 2

Υλικά

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
• 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
• 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
• ½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
• 400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
• 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 100 γραμμ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
• Βρασμένο ρύζι για το Σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για περίπου 40΄.

Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.

Διατροφικό Σχόλιο

Παρόλο που το κοτόπουλο αποτελεί ένα ελαφρύ και λιγότερο γευστικό είδος κρέατος, η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί έναν τρόπο για να δώσετε ιδιαίτερη νοστιμιά στο στήθος κοτόπουλου. Τα πολύχρωμα λαχανικά αναβαθμίζουν όχι μόνο την αισθητική του πιάτου, αλλά και τη θρεπτική του αξία, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες. Τέλος, το ημιαποβουτυρωμένο γιαούρτι αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας νοστιμιά και βιταμίνη Α, χωρίς να επιβαρύνει το πιάτο με επιπλέον κορεσμένα λιπαρά.

Πηγές: www.nuthrimed.gr