(Πιάτο 4 ατόμων, Προετοιμασία 10΄- Ψήσιμο 15΄)

4 φιλέτα μπακαλιάρου
8 μικρά ντοματάκια
1 πιπεριά
2 κ.γλυκού αρωματικά βότανα
Αλάτι - Πιπέρι.

Παρασκευή

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240ο C. Πλένετε την πιπεριά και τα ντοματάκια. Ανοίγετε και αφαιρείτε από το εσωτερικό της πιπεριάς τους σπόρους και τις ίνες και την κόβετε σε κύβους. Κόβετε τα φιλέτα του ψαριού σε μεγάλους κύβους. Τα περνάτε σε καλαμάκια εναλλάσσοντας με κομματάκια πιπεριάς και ντοματάκια. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με αρωματικά βότανα και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά.

Καταπολέμηση της χοληστερίνης: Τα Ω3 και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα του μπακαλιάρου, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου, οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες καθώς το ισχυρό αντιοξειδωτικό «λυκοπένιο» που εμπεριέχονται στα ντοματάκια και την πιπεριά βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.