Υλικά

  • 6 μελιτζάνες
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία
Κόβουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε ½ ώρα.

Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά στα χέρια μας.

Τις τηγανίζουμε.

Σε ανοικτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο ψιλοκομμένο να σωταριστεί (όχι να καεί).

Ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό. Βράζουμε για 15 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα και τις τηγανισμένες μελιτζάνες και αφήνουνε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σημ.: Εάν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε ταψί του φούρνου, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο και τις βάζουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Είναι εξίσου νόστιμες με τις τηγανιτές και πιο υγιεινές.
ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι