Μερίδες συνταγής: 6

Συστατικά

½ κούπα ωμό αποφλοιωμένο ρύζι
1 κούπα ωμές φακές
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1/3 κούπας ψιλοκομμένο σέληνο
1/3 κούπας ψιλοκομμένο καρότο
1½ κούπες πολτός ντομάτας
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά γλυκού βασιλικός
1 κουταλιά γλυκού κίμινο
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Βράστε το ρύζι με 1 κούπα νερό. Σε ξεχωριστό σκεύος βράστε τις φακές με 1½ κούπες νερό για περίπου 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε αντικολλητικό σκεύος τοποθετείστε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κρεμμύδι καθώς και τη ντομάτα, τον βασιλικό, το σέληνο, το καρότο, τη ρίγανη, το κίμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήστε το μείγμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σε ένα ταψί αναμείξτε τα λαχανικά, τις φακές, το ρύζι και τον πολτό τομάτας. Εαν χρειαστεί προσθέστε αλάτι ή και πιπέρι. Σε 30-40 λεπτά το φακόρυζο θα είναι έτοιμο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 195 kcal
Πρωτεΐνη: 9,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 36 γρ.
Λίπος: 2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7 γρ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών
Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί θα αποτύχει ο προσωπικός γιατρός - Τα δομικά προβλήματα του ΕΣΥ
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος