Υλικά

  • 5 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 10 φλυτζάνια νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα
  • ½ κουταλάκι κανέλλα και γαρύφαλλο

Προετοιμασία
Βάζουμε το καλαμποκέλαιο σε κατσαρόλα μεγάλη και ροδοκοκκινίζουμε τα αμύγδαλα χωρίς να καούν.

Έχουμε ζεστάνει το νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε διαρκώς ρίχνοντας το ρύζι, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.

Το μείγμα θα πήξει αλλά πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε 1 ώρα στους 200ο μέχρι να ροδίσει.

Το σερβίρουμε με πασπαλισμένη κανέλλα.

Σημ.: Είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι