Βατόμουρα και φράουλες βοηθούν ενδεχομένως τις γυναίκες στην πρόληψη της καρδιακής προσβολής.

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι γυναίκες που κατανάλωναν 3 ή περισσότερες μερίδες βατόμουρα και φράουλες κάθε εβδομάδα για σχεδόν 20 χρόνια μείωσαν σημαντικά τον κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή.

Ο ερευνητής Eric Rimm, του Harvard School of Public Health, στη Βοστόνη, δήλωσε ότι τα βατόμουρα και οι φράουλες μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα σε ότι καταναλώνουν οι γυναίκες κάθε εβδομάδα. Η συγκεκριμένη απλή διατροφική αλλαγή θα μπορούσε να έχει σημαντική επίδραση στις προσπάθειες πρόληψης.

Η καρδιακή προσβολή αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανησυχίας στις γυναίκες και πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο πιθανό να πεθάνουν από αυτή σε σχέση με τους άντρες.

Τα βατόμουρα και οι φράουλες, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα φλαβονοειδή, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'Circulation.'

Ερευνητές εστίασαν σε 93.600 νοσοκόμες, 25 έως 42 ετών, σχετικά με τη διατροφή τους κάθε 4 χρόνια, για 18 χρόνια.

Από το δείγμα, υπέστησαν καρδιακή προσβολή μόνο 405 γυναίκες. Όσες κατανάλωναν τα περισσότερα βατόμουρα και φράουλες είχαν 32% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με γυναίκες που κατανάλωναν βατόμουρα ένα μήνα ή λιγότερο.

Αυτό ίσχυε ακόμα και στις γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά αλλά όχι τα συγκεκριμένα.

Η έρευνα δεν έδειξε αιτιατή σχέση μεταξύ των συγκεκριμένων φρούτων και της προστασίας από την καρδιακή προσβολή. Η σχέση απλώς παρατηρήθηκε από ερευνητές μετά τον αποκλεισμό άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην καρδιακή προσβολή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο