Φαγητό από το σπίτι παίρνει στη δουλειά του ένας στους τρεις αναγνώστες του Iatronet.gr.
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που τρώνε 'τζανκ φουντ' και φαγητό από εστιατόριο και πολλοί περισσότεροι όσοι καταναλώνουν φρούτα ή δεν τρώνε τίποτε.
Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση 'τί τρώτε στη δουλειά σας', το 38% απαντούν 'φαγητό από το σπίτι, το 23% ότι δεν τρώνε τίποτε, το 18% φρούτα, το 13% 'τζανκ φουντ', το 5% φαγητό από το εστιατόριο, ενώ το 3% δεν απαντά.
Η σωστή διατροφή προστατεύει από καρδιαγγειακά και άλλες σοβαρές ασθένειες, ενώ το 'τζανκ φουντ' συνδέεται με μία σειρά από σοβαρές παθήσεις.
Μελέτες δείχνουν ότι εκτός από το καρδιαγγειακό, την παχυσαρκία και την υπέρταση, το 'γρήγορο φαγητό' αυξάνει ακόμη και τον κίνδυνο της κατάθλιψης, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και κυριαρχεί στο καθημερινό διαιτολόγιο ενός ανθρώπου.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά επεξεργασμένες τροφές, έχουν 58% αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη ύστερα από μια πενταετία σε σχέση με εκείνους που αρκούνται σε πιο υγιεινή διατροφή.
Ως πιθανότερη εξήγηση προέβαλαν το ότι τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, όπως το φολικό οξύ, το οποίο βρίσκεται στο μπρόκολο, το λάχανο, το σπανάκι και τα όσπρια.
Τι τρώτε στη δουλειά σας;
Φρούτα 18,00%
Φαγητό από το σπίτι 38,00%
Φαγητό από εστιατόριο 5,00%
Τζανκ φουντ 13,00%
Δεν τρώω τίποτε 23,00%
Δεν απαντώ 3,00%
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα ‘’Μαζί και στο σπίτι’’
"Αλεξάνδρα": Δεν φιλοξενούμε εγκαταλελειμμένα παιδιά - Απάτη η πρόσκληση για συγκέντρωση ειδών
Αντιγηραντικά θρεπτικά συστατικά και πού τα βρίσκουμε