Οι στατίνες, τα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη, μπορεί ενδεχομένως να έχουν περισσότερα οφέλη από μόνο τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής. Σύμφωνα με νέα έρευνα, μπορεί ενδεχομένως και να βελτιώνουν τη σεξουαλική υγεία των αντρών μεγαλύτερης ηλικίας.

Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’The Journal of Sexual Medicine’’, ερευνητές επισκόπησαν στοιχεία 11 δοκιμών που αφορούσαν τη στυτική δυσλειτουργία και τις στατίνες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι στους άντρες που περιλαμβάνονταν στην ανάλυση, οι στατίνες βελτίωσαν σημαντικά τη στύση.

Ενώ οι ερευνητές δεν συνιστούν τη συνταγογράφηση στατινών για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, σημειώνουν ότι η θεραπεία με στατίνες μπορεί ενδεχομένως να έχει πολλά οφέλη εκτός από την αντιμετώπιση της καρδιαγγειακή νόσου.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι η καλύτερη μέθοδος πρόληψης της νόσου, περιλαμβανομένης της στυτικής δυσλειτουργίας, δήλωσαν οι ερευνητές.

Πρόσθεσαν ότι η θεραπεία με στατίνες έχει αποδειχτεί ότι παρέχει μακροπρόθεσμα οφέλη στη μείωση της καρδιαγγειακής νόσου και των συνεπειών της. Η θεραπεία με στατίνες για τη βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί ενδεχομένως να επεκτείνει περαιτέρω τα οφέλη.

 

Πηγές:
’The Journal of Sexual Medicine’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση της Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Ερρίκος Ντυνάν: Καρδιολογική επέμβαση σε ασθενή 100 ετών!
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα