Η μέτρια κατανάλωση κρασιού μπορεί ενδεχομένως να διατηρεί υγιή τα νεφρά και να προστατεύει την καρδιά ασθενών που ήδη πάσχουν από νεφρική νόσο, σύμφωνα μα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο National Kidney Foundation's 2014 Spring Clinical Meetings.


Ο Tapan Mehta, του University of Colorado- Denver, ανακάλυψε ότι άνθρωποι που κατανάλωναν λιγότερο από 1 ποτήρι κρασί την ημέρα είχαν 37% χαμηλότερη εμφάνιση χρόνιας νεφρικής νόσου σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου κρασί.

Μεταξύ των συμμετεχόντων που έπασχαν από χρόνια νεφρική νόσο, όσοι κατανάλωναν λιγότερο από 1 ποτήρι κρασί την ημέρα είχαν 29% λιγότερες πιθανότητες για καρδιαγγειακή νόσο σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν κρασί.

Ο Dr. Mehta χρησιμοποίησε στοιχεία 5.852 ανθρώπων. Από αυτούς 1.031 έπασχαν από χρόνια νεφρική νόσο.

Ο Thomas Manley, του National Kidney Foundation, δήλωσε ότι όπως και σε προηγούμενες έρευνες που έδειξαν ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού φαίνεται να έχει κάποιο όφελος στην υγεία μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη, η νέα έρευνα υποδεικνύει σχέση μεταξύ της μέτριας κατανάλωσης κρασιού (λιγότερο από 1 ποτήρι την ημέρα) και των χαμηλότερων ποσοστών χρόνιας νεφρικής νόσου.

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα