Νέα μη επεμβατική συσκευή υπερήχων για σύσφιξη και απάλειψη των ρυτίδων στο ντεκολτέ, ενέκρινε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Η νέα συσκευή της εταιρίας ιατροτεχνολογικών συστημάτων αισθητικής και ιατρικών εφαρμογών Ulthera χρησιμοποιεί μικροσύστημα απεικόνισης και εστίασης υπερήχων στα επίμαχα σημεία και η εφαρμογή του, διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Η θεραπεία διεγείρει το φυσικό σχηματισμό του κολλαγόνου και της ελαστίνης στη βάση του δέρματος για σταδιακή λείανση των ρυτίδων στο στήθος. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από περίπου τρεις μήνες.

Το FDA έχει ήδη εγκρίνει προηγούμενη θεραπεία της Ulthera, με το όνομα Ultherapy για μη επεμβατικό lifting στο λαιμό και τα φρύδια, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά μετά από μία μόνο θεραπεία, χωρίς καθυστερήσεις ή απαιτήσεις φροντίδας μετά τη θεραπεία. 

Η κύρια ερευνήτρια δερματολόγος κ. Sabrina Fabi, μέλος του Δ.Σ. του επιστημονικού φορέα Αισθητικής Δερματολογίας Laser στο Σαν Ντιέγκο, δήλωσε ότι "υπάρχει υψηλή ζήτηση για ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες στο στήθος, αλλά οι μόνες διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν βελόνες, πολλαπλές θεραπείες, χρόνο ανάρρωσης και περιορισμένη έκθεση στον ήλιο. Τώρα, με τη θεραπεία ντεκολτέ Ultherapy, μπορώ να προσφέρω στις γυναίκες μια εγκεκριμένη από το FDA λύση, που λειτουργεί με συνέπεια και μπορεί να γίνει σε ώρα του μεσημεριανού τους, σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου."

Στην κάλυψη ενός θεραπευτικού κενού, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ulthera, Matthew E. Likens, τονίζοντας πως "τώρα, η θεραπεία Ultherapy καλύπτει τέσσερα σημεία - από το μέτωπο ως το στήθος - και καθιστά εμφανές ότι οι επενδύσεις στις κλινικές εξελίξεις και η αφοσίωση στην έρευνα και ανάπτυξη, παράγει αποτελέσματα".
Η νέα θεραπεία για το ντεκολτέ θα είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από το τρίτο τρίμηνο του 2014. Η θεραπεία έχει ήδη εγκριθεί σε περισσότερες από 40 άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι επιλεκτικά διαθέσιμη από το 2012.

Η Ulthera ιδρύθηκε το 2004 και εδρεύει στη Mesa της Αριζόνα. Στις 26 Ιουνίου, συμφωνήθηκε η εξαγορά της από την Merz Pharma Group έναντι 600 εκ. δολ. σε μετρητά και σε συνέχιση των πληρωμών μετά την επίτευξη στόχων - οροσήμων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Merz, η οποία θα ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου