Ερευνητές στη Βρετανία ανακάλυψαν ουσία στο ρόδι που πιστεύουν ότι μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου Alzheimer και της νόσου Parkinson.

Η ουσία πουνικαλαγίνη που είναι πολυφαινόλη μπορεί ενδεχομένως να επιβραδύνει την εμφάνιση και την εξέλιξη της νόσου Alzheimer και ενδεχομένως να μειώσει τη φλεγμονή που συνοδεύει νόσους όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσο του Πάρκινσον.

Ερευνητές του Huddersfield άρχισαν νέα φάση έρευνας για τη διερεύνηση της ανάπτυξης φαρμάκων που αντιμετωπίζουν νευροφλεγμονές.

Ερευνητές εστίασαν στην ουσία του ροδιού για 2 χρόνια. Ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο Alzheimer, η πουνικαλαγίνη θα μπορούσε να εμποδίσει ή να επιβραδύνει την εμφάνισή του αναστέλλοντας τη φλεγμονή σε εγκεφαλικά κύτταρα. Η φλεγμονή οδηγεί στην καταστροφή περισσότερων εγκεφαλικών κυττάρων επιδεινώνοντας, σταδιακά, τα συμπτώματα.

Ο ερευνητής, Dr. Olumayokun Olajide, εργάζεται να εντοπίσει τις απαιτούμενες ποσότητες του ροδιού που χρειάζονται για να είναι αποτελεσματικές.

Ο ερευνητής σημείωσε ότι γνωρίζουμε πως η τακτική πρόσληψη ροδιού έχει πολλά οφέλη στην υγεία-,όπως πρόληψη νευροφλεγμονής που συνδέεται με την άνοια.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι