Το σημείο G ενδεχομένως δεν υπάρχει- αλλά μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή στο γυναικείο σώμα μπορεί να είναι υπεύθυνη για την υπέρτατη ηδονή της γυναίκας, σύμφωνα με Ιταλούς γιατρούς.

Δηλώνουν τώρα ότι η υπεύθυνη περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι η CUV, που περιλαμβάνει την κλειτορίδα την ουρήθρα και τον κόλπο.

Ο Emmanuele A. Jannini, του Tor Vergata University, στη Ρώμη, δήλωσε ότι τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό που οδηγεί τη γυναίκα σε αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο από ένα ‘’φαντασμαγορικό σημείο‘’ που περιλαμβάνει ολόκληρο το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας περιλαμβανομένων της ουρήθρας και της κλειτορίδας.

Ελπίζει ότι η έρευνα θέτει για πάντα τέλος στη συζήτηση σχετικά με το πού βρίσκεται το σημείο G.

Η έρευνα του Jannini, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Nature reviews urology’’, ακολουθεί τα σχόλια του ενδοκρινολόγου Dr. Samuel Wood, στο La Jolla Centre for Sexual Health της Καλιφόρνιας ο οποίος δεν πιστεύει ότι το σημείο G υπάρχει και αν υπάρχει δεν είναι συγκεκριμένη σωματική δομή. Ωστόσο, εγγυάται πως υπάρχει το σημείο Ο στις γυναίκες, κοντά στην κλειτορίδα και ελαφρώς μέσα στον κόλπο.

 

Πηγές:
‘’Nature reviews urology’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;