Η κατανάλωση περισσότερου ψαριού μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο μιας γυναίκας για απώλεια ακοής, σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα.

Ερευνητές του Brigham and Women's Hospital, στη Βοστόνη, ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 2 μερίδων ψαριού και ωμέγα-3 λιπαρών κάθε εβδομάδα θα μπορούσε να εμποδίσει ή να καθυστερήσει την απώλεια ακοής.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’American Journal of Clinical Nutrition’’, και αφορά περισσότερες από 65.000 γυναίκες που παρακολουθήθηκαν από το 1991 έως το 2009.

Από αυτές, περισσότερες από 11.600 εμφάνισαν απώλεια ακοής.

Γυναίκες που κατανάλωσαν 2 ή περισσότερες μερίδες ψαριού την εβδομάδα είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο για απώλεια ακοής σε σχέση με όσες κατανάλωναν ψάρι σπάνια, έδειξε ή έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο απώλειας ακοής.

Η κατανάλωση οποιουδήποτε είδους ψαριού έτεινε να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η διατροφή μπορεί ενδεχομένως να είναι σημαντική στην πρόληψη της απώλειας ακοής, δήλωσε η ερευνήτρια Dr. Sharon Curhan.

Ενώ οι ερευνητές ανακάλυψαν σχέση μεταξύ της μεγαλύτερης κατανάλωσης ψαριού και της διατήρησης της ακοής δεν απέδειξαν αιτιατή σχέση.

Πηγές:
‘’American Journal of Clinical Nutrition’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας