Αρχική έρευνα, υποδεικνύει ότι τα μαύρα φραγκοστάφυλα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν στη βελτίωση της θεραπείας κατά του καρκίνου.

Σε νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Journal of Clinical Pathology’’, Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα μαύρα φραγκοστάφυλα σε συνδυασμό με συμβατικά φάρμακα χημειοθεραπείας εξουδετέρωσαν περισσότερο κύτταρα καρκίνου στο πάγκρεας, στο εργαστήριο.

Αν και το εκχύλισμα των μαύρων φραγκοστάφυλων σε συνδυασμό με συμβατική χημειοθεραπεία μπόρεσε να εξουδετερώσει περισσότερα καρκινικά κύτταρα σε δείγμα καρκίνου στο πάγκρεας, περισσότερη έρευνα χρειάζεται για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα στους ανθρώπους.

Ο Henry Scowcroft, του Cancer Research, στη Βρετανία, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν χημικές ουσίες που αφαιρούνται από τα μαύρα φραγκοστάφυλα έχουν επίδραση στον καρκίνου του παγκρέατος σε ασθενείς.

Ωστόσο, καινοτόμες προσεγγίσεις χρειάζονται επειγόντως για τη βελτίωση της αγωγής σε ανθρώπους με καρκίνο στο πάγκρεας- μια νόσο για την οποία υπάρχει λίγη πρόοδος τις πρόσφατες δεκαετίες.

Ερευνητές σημειώνουν ότι η αγωγή είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο.

Ο ερευνητής, Bashir Lwaleed, του Southampton University, δήλωσε ότι χρειάζεται νέα έρευνα για να κατανοήσουμε πώς συνλειτουργούν η χημειοθεραπεία και τα μαύρα φραγκοστάφυλα.

 

Πηγές:
‘’Journal of Clinical Pathology’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο