Πολύ λίγες σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι ασυνήθιστες, με τους άντρες και τις γυναίκες να εκφράζουν μεγάλη ποικιλία φαντασιώσεων.
Αποτελέσματα μεγάλης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά, από επιστήμονες του Université du Québec à Trois-Rivières και του Philippe-Pinel Institute of Montreal, δείχνουν ότι οι άντρες και οι γυναίκες έχουν φαντασιώσεις σχετικά με την κυριαρχία και την υποταγή και ότι και τα δυο θέματα αναφέρονται συχνά από τον ίδιο άνθρωπο. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των φύλων, καθώς οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να θελήσουν να πραγματοποιήσουν τις φαντασιώσεις τους.

Ο Christian C. Joyal, δήλωσε πως είναι σαφές ότι κάποιος θα πρέπει να είναι προσεκτικός πριν βάλει την ταμπέλα ‘’φαντασίωση’’, καθώς οι περισσότερες από τις 55 ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο που μοιράστηκε δεν φάνηκε να είναι σπάνιες ή ασυνήθιστες.

Οι φαντασιώσεις διαφέρουν στα 2 φύλα

Από τους 1.516 συμμετέχοντες, 799 (52.7%) ήταν γυναίκες. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων περιέγραψε τον εαυτό του ως ετεροφυλόφιλο. Ποσοστό 3,6% δήλωσαν ομοφυλόφιλοι και οι υπόλοιποι αμφιφυλόφιλοι.

Η ερευνητική ομάδα, τους έδωσε τροποποιημένη εκδοχή ερωτηματολογίου σεξουαλικών φαντασιώσεων σε ευθυγράμμιση με τις τρέχουσες κοινωνικές και πολιτισμικές τάσεις.

Το ερωτηματολόγιο των 55 ερωτήσεων ζήτησε από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν φαντασιώσεις όσον αφορά την ένταση του ενδιαφέροντος, από το 1 έως το 7. Στο τέλος υπήρχε ανοιχτή ερώτηση για επιπλέον φαντασιώσεις.

Οι φαντασιώσεις ορίστηκαν ως:

  • Σπάνιες, αν μοιράζονταν από ποσοστό μικρότερο του 2,3% των συμμετεχόντων
  • Ασυνήθιστες αν μοιράζονταν από ποσοστό μικρότερο του 15,9%
  • Συχνές αν μοιράζονταν από το 50% και άνω
  • Συνήθεις αν μοιράζονταν από ποσοστό άνω του 84.1%
  • Υπήρχαν 2 σπάνιες φαντασιώσεις: Το σεξ με παιδί μικρότερο των 12 ετών και το σεξ με ζώο.


Ασυνήθιστες φαντασιώσεις στις γυναίκες ήταν να ουρούν στο σύντροφό τους, να ουρεί κάποιος πάνω τους, να φορούν ρούχα του αντίθετου φύλου, να εξαναγκάζονται να κάνουν σεξ, η σεξουαλική κακοποίηση ενός ανθρώπου που έχει κάνει χρήση ουσιών, το σεξ επί πληρωμή και το σεξ με γυναίκα που έχει μικρό στήθος.

Στους άντρες, ασυνήθιστες φαντασιώσεις ήταν να ουρούν στη σύντροφο, να ουρεί κάποιος πάνω τους, να κάνουν σεξ με 2 ακόμα άντρες ή με 3 ακόμα άντρες.

Μόνο 5 φαντασιώσεις ήταν κοινές.

  • Τα ρομαντικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του σεξ
  • Φαντασιώσεις στις οποίες είναι σημαντική η ατμόσφαιρα και η τοποθεσία
  • Ορισμένες που αφορούν ρομαντική τοποθεσία
  • Να τους κάνουν στοματικό έρωτα
  • Στους άντρες, το σεξ με 2 γυναίκες


Από τις υπόλοιπες φαντασιώσεις 23 ήταν συνήθεις στους άντρες και 11 στις γυναίκες.
Σημαντικό ποσοστό γυναικών ανέφερε φαντασιώσεις κυριαρχίας και παρόμοια ποσοστά παρατηρήθηκαν και στους άντρες.
Γενικά, οι άντρες είχαν υψηλότερο σκορ στις σεξουαλικές φαντασιώσεις σε σχέση με τις γυναίκες και υπήρχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των 2 ομάδων, όπως οι φαντασιώσεις ρομαντικών αισθημάτων κατά τη διάρκεια σεξουαλικής σχέσης, το σεξ εκτός σχέσης το στοματικό και το πρωκτικό σεξ.

Περίπου το ένα τρίτο των γυναικών είχε φαντασιώσεις σχετικά με ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες, παρά το γεγονός ότι μόνο το 19% θεωρούσαν πως ήταν αμφιφυλόφιλες ή ομοφυλόφιλες.

Στους άντρες, περίπου το ένα τέταρτο είχε ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις, αν και το 89,5% θεωρούσαν πως ήταν ετεροφυλόφιλοι.
Οι γυναίκες ήταν λιγότερο πιθανό από τους άντρες να θελήσουν να πραγματοποιήσουν τη φαντασίωσή τους. Μισές από τις γυναίκες με φαντασιώσεις υποταγής δήλωσαν ότι δεν θα ήθελαν να τις πραγματοποιήσουν.

Ο Richard Krueger, του Columbia University College of Physicians and Surgeons, δήλωσε ότι πολλές φαντασιώσεις που κάποιος θα θεωρούσε ότι είναι ασυνήθιστες, στην πραγματικότητα αφορούν σημαντικό ποσοστό ανθρώπων. ‘Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παθολογικές. Απλώς σημαίνει ότι οι άνθρωποι τις έχουν.

Και πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος που μια φαντασίωση γίνεται παθολογική είναι αν αφορά ψυχική δυσφορία, δυσλειτουργικότητα ή απαιτεί τη συμμετοχή κάποιου που δεν συναινεί. Όπως δήλωσε, είναι σαφές ότι το διαδίκτυο επιτρέπει την ανάπτυξη και έκφραση διαφόρων μορφών σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ''Journal of Sexual Medicine.''

 

Πηγές:
''Journal of Sexual Medicine.''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα