Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι ο περιορισμός της πρόσβασης στην τροφή για 8-12 ώρες παρά η συνεχής πρόσβαση σε αυτήν μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόληψη ή την αναστροφή της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο χρονικός περιορισμός στην κατανάλωση του φαγητού επηρεάζει την ισορροπία των βακτηρίων που βρίσκονται στο έντερο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι παρασπονδίες περιστασιακά τα Σαββατοκύριακα δεν ακυρώνουν τα οφέλη του χρονικού περιορισμού στην κατανάλωση φαγητού στους ποντικούς,

Οι ερευνητές δοκίμασαν τη χρονικά περιορισμένη κατανάλωση τροφής σε ποντικούς. Σε ποντικούς που έτρωγαν ποικιλία τροφών υψηλών σε λιπαρά και σάκχαρα η μέθοδος συνέβαλε στην πρόληψη της εμφάνισης μεταβολικών προβλημάτων και τα οφέλη ήταν ανάλογα με τη διάρκεια της νηστείας στα ζώα.

Η προστατευτική επίδραση διατηρήθηκε ακόμα και όταν οι ποντικοί διέκοπταν το πρόγραμμα χρονικού περιορισμού κατανάλωσης τροφών.Οι ερευνητές τότε, επέτρεπαν στους ποντικούς ελεύθερη πρόσβαση στην τροφή κατά τα Σαββατοκύριακα.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ''Cell Press journal Cell Metabolism.''

 

Πηγές:
''Cell Press journal Cell Metabolism.''

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά