Πριν από 5 χρόνια, ο 60χρονος ασθενής διαγνώστηκε με κίρρωση του ήπατος. Η πάθηση ήταν τόσο προχωρημένη που χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος. Επιπλέον, η παροχή αίματος σε άλλα όργανα ήταν περιορισμένη και χρειάζονταν μεταμόσχευση πολλών οργάνων για να επιζήσει.

Ο ασθενής, ενώ παλιά έπαιζε ποδόσφαιρο και χαιρόταν την καθημερινότητά του, στη συνέχεια λόγω της ασθένειάς του αισθανόταν όλο και πιο κουρασμένος. Κάθε τρίτη ημέρα πήγαινε στο νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν υγρό από την κοιλιά. Η μεταμόσχευση ήταν απρόσμενη αλλά δεν ανησύχησε, καθώς ήξερε ότι βρισκόταν σε καλά χέρια.

Ο ασθενής περίμενε 8 εβδομάδες για τα κατάλληλα μοσχεύματα και λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2014 οι γιατροί του Institute for Clinical and Experimental Medicine, στην Πράγα, πραγματοποίησαν την εγχείρηση η οποία έδωσε στον ασθενή νέο στομάχι, λεπτό έντερο, σπλήνα, πάγκρεας και ήπαρ.

Δυο ομάδες χειρουργών πραγματοποίησαν την εγχείρηση αφού έλαβαν τα όργανα από νεκρό δότη.

Ο ασθενής πήρε εξιτήριο στις αρχές Ιανουαρίου. Όπως δήλωσε, του έδωσαν πίσω τη ζωή του.

Ανάρρωσε καλά από την εγχείρηση και ακολουθεί περιορισμένη διατροφή, ενώ η κοιλιά του δεν έχει πια πρήξιμο. Ο ασθενής δήλωσε ότι χαίρεται κάθε μέρα με την οικογένειά του.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα