Η ευτυχία και ο καλός βραδινός ύπνος πάνε χέρι- χέρι, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα σε περισσότερους από 7.000 Αμερικανούς ενήλικες αποκάλυψε ότι άνθρωποι που ανέφεραν ότι κοιμούνται περισσότερο έχουν υψηλότερη γενική ευεξία σε σχέση με όσους κοιμούνται λιγότερο.

Για παράδειγμα, το μέσον σκορ ευεξίας σε ανθρώπους που ανέφεραν ότι κοιμούνται 8 ώρες τη νύχτα ήταν 65.7 στα 100, σε σύγκριση με 64.2 σε όσους κοιμόνταν 7 ώρες και 59.4 σε όσους κοιμόνταν 6 ώρες.

Επειδή η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή και δεν ήταν διαρκείας δεν μπορεί να αποσαφηνίσει αν ο περισσότερος ύπνος προάγει την ευεξία ή αν άνθρωποι με μεγάλη ευεξία τείνουν να κοιμούνται περισσότερο.

Οι ερευνητές του Gallup and Healthways, υπολόγισαν το σκορ ευεξίας με βάση τις απαντήσεις των συμμετεχόντων σε ερωτήσεις σχετικά με την αίσθηση σκοπού, τις κοινωνικές σχέσεις, την οικονομική ζωή, τη σωματική υγεία και τον εθελοντισμό.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι το 42% των Αμερικανών κοιμάται λιγότερο από 7 ώρες τη νύχτα.

Επειδή η ευεξία ενός ανθρώπου συνδέεται και με το επίπεδο δέσμευσης στην εργασία, οι εργοδότες μπορεί να σκεφτούν να επιτρέψουν στους εργαζομένους να έχουν πιο ευέλικτο ωράριο ώστε να τους βοηθήσουν να ισορροπήσουν τον ύπνο τους με την εργασία και τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια