Βασισμένη σε έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ, η φαρμακευτική εταιρεία Oramed Pharmaceuticals Inc. έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Ισραήλ για τη δημιουργία χαπιού για τον διαβήτη.

Μέχρι σήμερα η ορμόνη εξενατίδη (Exenatide) υπήρχε μόνο σε ενέσιμη μορφή. Η εξενατίδη προκαλεί την απελευθέρωση ινσουλίνης σε αυξημένα επίπεδα γλυκόζης και δημιουργεί αίσθημα κορεσμού, οδηγώντας σε μειωμένη πρόσληψη τροφής και απώλεια βάρους.

Η Oramed Pharmaceuticals Inc. εστιάζεται στην ανάπτυξη συστημάτων χορήγησης φαρμάκων από το στόμα, ενώ βρίσκεται στα τελικά στάδια δοκιμών για χάπι ινσουλίνης, το οποίο, επίσης, βασίζεται σε έρευνες που έγιναν στο Hadassah. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 από τη Δρ Miriam Kidron, ανώτερη ερευνήτρια της Μονάδας Διαβήτη του Hadassah, η οποία παραμένει και επικεφαλής επιστήμων της Oramed. Φαρμακολόγος και βιοχημικός, η Δρ Kidron πήρε το διδακτορικό της στη Βιοχημεία από το Hadassah- Hebrew University και ακολούθως κέρδισε το Βραβείο Bern Schlanger για το έργο της στην έρευνα για τον διαβήτη. Έχοντας υπηρετήσει ως προσκεκλημένη επισκέπτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η γιατρός είναι μέλος των συνδέσμων διαβητικών της Αμερικής, της Ευρώπης και του Ισραήλ.

Η τεχνολογία της Oramed Pharmaceuticals για δια του στόματος χορήγηση πρωτεΐνης (PODTM) βασίζεται σε έρευνες πέραν των 30 χρόνων από κορυφαίους επιστήμονες του Hadassah.

Η εταιρεία επιδιώκει να φέρει την επανάσταση στη θεραπεία του διαβήτη με τη δημιουργία κάψουλας ινσουλίνης (ORMD-0801) που χορηγείται από του στόματος. Έχοντας ολοκληρώσει ξεχωριστές κλινικές δοκιμές Φάσης ΙΙα, η εταιρεία αναμένει την έναρξη των ξεχωριστών κλινικών δοκιμών Φάσης IIβ σε ασθενείς με τύπου 1 όσο και τύπου 2 διαβήτη, στο πλαίσιο Αίτησης Έρευνας/ Δοκιμής για Νέο Φάρμακο με την Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για το περιβάλλον
O IΣΑ ζητά την ισότιμη αντιμετώπιση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών στο ΕΣΥ
Γιατί οι άνθρωποι κινούνται πιο αργά καθώς γερνούν [μελέτη]