Νέα έρευνα συνδέει τους ξηρούς καρπούς με χαμηλότερο σωματικό βάρος και χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Ερευνητές συνέκριναν παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο και μεταβολικό σύνδρομο συμμετεχόντων που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς έναντι όσων δεν κατανάλωναν. Η κατανάλωση ξηρών καρπών συνδέθηκε με χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, χαμηλότερη συστολική πίεση, χαμηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης LDL.

Επιπλέον, όσοι κατανάλωναν ξηρούς καρπούς είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι και 21% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αυξημένη περίμετρο μέσης.

Έρευνες έδειξαν ότι οι ξηροί καρποί μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και του μεταβολικού συνδρόμου.

Ο Maureen Ternus, του International Tree Nut Council Nutrition Research & Education Foundation (INC NREF), δήλωσε ότι μόνο 42,5 γραμμάρια ξηρών καρπών την ημέρα μπορεί να μας δώσουν πολλές από τις σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και ενέργεια που χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’Nutrition Journal.’’

Πηγές:
‘’Nutrition Journal.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας