Φορητό μηχάνημα ποδηλασίας κάτω από το γραφείο μπορεί να αποτελέσει βολικό τρόπο για να διατηρηθούν ενεργητικοί οι εργαζόμενοι σε καθιστικές εργασίες και να βελτιωθεί η υγεία τους, αναφέρει νέα έρευνα.

Άνθρωποι που κάθονται όλη την ημέρα, ακόμα και αν είναι ενεργητικοί εκτός δουλειάς, έχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως χρόνιες νόσους, φτωχότερη νοητική λειτουργία και ψυχική δυσφορία.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάλληλοι που έκαναν περισσότερο ποδήλατο ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν απώλεια βάρους, βελτιωμένη συγκέντρωση στη δουλειά και λιγότερες απουσίες.

Ο Lucas Carr, του University of Iowa, θέλησε να ερευνήσει αν εργαζόμενοι θα χρησιμοποιούσαν τέτοιες συσκευές για μεγάλο διάστημα και ανακάλυψε ότι ο σχεδιασμός της συσκευής είναι πολύ σημαντικός.

Άλλο αναγκαίο συστατικό είναι η ιδιωτικότητα. Αν το όργανο γυμναστικής τοποθετηθεί στο χολ για να το μοιράζονται οι εργαζόμενοι, λίγοι θα το χρησιμοποιήσουν, δήλωσε ο ερευνητής.

Η έρευνα του Carr, που διαρκεί χρόνια, ανακάλυψε ότι ο καλύτερος τρόπος να κάνει κάποιος τους εργαζόμενους να κινούνται στη δουλειά είναι να αλλάξει το περιβάλλον με τρόπο που να καθιστά πιο εύκολο το να είναι κάποιος ενεργητικός.

Η νέα πιλοτική έρευνα, που διήρκεσε 16 εβδομάδες, δοκίμασε την αποτελεσματικότητα των φορητών μηχανημάτων ποδηλασίας σε 27 εργαζόμενους.

Στο τέλος της έρευνας, ποσοστό 79% των συμμετεχόντων επέλεξε να διατηρήσει τη συσκευή ποδηλασίας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’American Journal of Preventive Medicine.’’

 

Πηγές:
‘’American Journal of Preventive Medicine.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις