Στη βράβευση της Επισημονικής Μαστολογικής Εταιρείας/Ίαση/Στήριξη Ε.Μ.Ε.Ι.Σ προχώρησε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αναγνωρίζοντας έτσι την καταλυτική συμβολή του μη κερδοσκοπικού αυτού οργανισμού στην πρόληψη αλλά και θεραπεία του καρκίνου του μαστού σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες.

Αυτή αποτελεί την πρώτη επίσημη βράβευση της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ η οποία εδώ και χρόνια βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς με διακριτικότητα, ευθύνη και αγάπη, όπως ακριβώς το είχε οραματιστεί ο εμπνευστής και πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, χειρουργός Μαστού Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 4 ετών λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Θερμό καλωσόρισμα απεύθυνε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης. Ο Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επισήμανε πως «εκτός από τον απολογισμό του έργου, στόχος της βραδιάς είναι να τιμηθούν οι εθελοντές για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο».

Στο ίδιο πνεύμα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γεώργιος Πατούλης βράβευσε την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ για το έργο της ειδικά σε μία εποχή που η ανεργία έχει αυξήσει τα ποσοστά ανασφάλιστων συνανθρώπων μας οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της θεραπείας για τον καρκίνο.

Η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, που από το 2011 βρίσκεται δίπλα στον ασθενή με καρκίνο και παρέχει πλήρη στήριξη στη θεραπεία ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων ασθενών με καρκίνο μαστού.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα