Γονείς που περιμένουν παιδί μπορεί ενδεχομένως σύντομα να έχουν τη δυνατότητα να δουν τρισδιάστατη, εικονικής πραγματικότητας εκδοχή του εμβρύου, δήλωσαν ερευνητές.

Αυτό είναι πιθανό με νέα τεχνολογία που συνδυάζει τη μαγνητική τομογραφία και στοιχεία υπερήχων σε τρισδιάστατη μορφή τα οποία μπορούν να ιδωθούν με συσκευές εικονικής πραγματικότητας.

Σε δοκιμές, Βραζιλιάνοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι εικονικής πραγματικότητας τρισδιάστατα μοντέλα εμβρύων είναι παρόμοια με την εμφάνιση του νεογέννητου. Τα μοντέλα αναπαριστούν ολόκληρη την εσωτερική δομή του εμβρύου, κάτι που μπορεί να βοηθήσει γιατρούς να εντοπίζουν ανωμαλίες.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο Radiological Society of North America στο Σικάγο.

Ο Dr. Heron Werner Jr., του Clinica de Diagnostico por Imagem, στο Rio de Janeiro, δήλωσε ότι τα τρισδιάστατα μοντέλα εμβρύων σε συνδυασμό με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσουν την κατανόησή μας για τα ανατομικά χαρακτηριστικά τους, να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ως μέθοδος να οπτικοποιήσουν οι γονείς το έμβρυό τους.

Η τεχνολογία μπορεί επίσης να βοηθήσει τους γιατρούς και τους γονείς όταν αντιμετωπίζουν ανωμαλίες με το έμβρυο και τις αποφάσεις θεραπείας, δήλωσαν οι ερευνητές.

Ο Werner χρησιμοποίησε την τεχνική σε ασθενείς κλινικής του Rio de Janeiro, περιλαμβανομένων περιστατικών όπου το έμβρυο είχε ενδείξεις ανωμαλίας που απαιτούσε εγχείρηση μετά τη γέννηση.

Οι ερευνητές ελπίζουν να επεκτείνουν τη χρήση της τεχνολογίας το επόμενο έτος.

 

Πηγές:
Συνέδριο Radiological Society of North America.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο