Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοινώνει, σύμφωνα με ενημέρωση που ελήφθη μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης, το προϊόν: Αmentus Plus (Μορφή: κάψουλες, ημερ. λήξης: 25/01/2019 και 29/03/2019, Διανομέας: άγνωστος)
βρέθηκε, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, να περιέχεται η δραστική ουσία “Sibutramine" (φαρμακευτική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα και κατά της παχυσαρκίας η οποία αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας).

Η συγκεκριμένη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Επιπλέον, το προϊόν παρουσιάζεται ως διατροφικό με φυτικές α’ ύλες (συμπλήρωμα διατροφής). Ως εκ τούτου εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε  ότι το προϊόν διακινείται και μέσω διαδικτύου. Η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
  

Πηγές:
ΕΟΦ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο