Σοβαρές ελλείψεις αίματος ξεκίνησαν στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, με αποτέλεσμα οι θαλασσαιμικοί ασθενείς να μην μπορούν να μεταγγιστούν επαρκώς.

Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ), η αιμοδοσία αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες τους.

Τούς δίνει μόνο μία μονάδα αίματος, αντί για δύο έως τρεις που χρειάζονται, γεγονός που επιφέρει παντελή έλλειψη προγραμματισμού της προσωπικής τους ζωής και επιπλέον κόστος για το νοσοκομείο αφού θα πρέπει να τους μεταγγίσει σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν και άλλες μονάδες Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) της χώρας, λόγω των αδειών και θερινών διακοπών των αιμοδοτών. Οι ανάγκες όμως των συνανθρώπων μας δεν πάνε διακοπές.

Οι θαλασσαιμικοί κάνουν έκκληση στους αιμοδότες να προσέλθουν στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” ή στο κοντινότερο νοσοκομείο της περιοχής τους.

Ζητούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση και από το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να συνδράμουν στο πρόβλημα.

Απόγευμα

Λόγω της σοβαρής κατάστασης, προτείνουν η αιμοδοσία του νοσοκομείου να ανοίγει και απογευματινές ώρες για την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών.

Προτείνουν, επίσης, να πραγματοποιηθούν επιπλέον εξωτερικές αιμοληψίες και προς αυτή την κατεύθυνση να λειτουργήσουν και όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας