Επιστήμονες κατασκεύασαν ρομπότ που κάνει μασάζ σε ασθενείς, στη Σιγκαπούρη.

Το ρομπότ, Emma, μιμείται τις κινήσεις της ανθρώπινης παλάμης και του αντίχειρα και ειδικεύεται σε μασάζ στην πλάτη και στα γόνατα.

Χρησιμοποιείται παράλληλα με τον γιατρό και τον θεραπευτή μασάζ, και όπως δήλωσαν οι κατασκευαστές, του παρέχει μασάζ που περιγράφεται από τους ασθενείς σχεδόν ίδιο με αυτό των επαγγελματιών μασέρ.

Το ρομπότ κατασκευάστηκε από την εταιρεία AiTrea. Ο κατασκευαστής δήλωσε ότι με το να κάνει το εντατικό μασάζ η Emma, μπορεί ο ασθενής να έχει μακρύτερης διάρκειας συνεδρία μειώνοντας το κόστος της αγωγής. Ο θεραπευτής τότε είναι ελεύθερος να εστιάσει σε άλλες περιοχές, όπως το λαιμό και τις αρθρώσεις των άκρων, όπου δεν μπορεί να κάνει επι του παρόντος μασάζ το ρομπότ.

Η χρήση του ρομπότ ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου στην κλινική NovaHealth Traditional Chinese Medicine clinic.

Η Emma έχει αισθητήρες που μετρούν τη δυσκαμψία των μυών και των τενόντων και μπορεί να υπολογίσει το επιθυμητό μασάζ και να παρακολουθήσει την ανάρρωση του ασθενούς μετά από συνεδρίες, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του. Δήλωσαν ότι η συσκευή θα μπορούσε να αποτελέσει χαμηλού κόστους επιλογή για τον έλεγχο του χρόνιου πόνου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις