Σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει παχυσαρκία μέχρι το 2045, αν συνεχιστεί η παρούσα τάση. Ένας στους 8 θα έχει εμφανίσει διαβήτη τύπου 2, αναφέρει νέα έρευνα.

Όπως σημειώνουν ερευνητές από τη Δανία και τη Βρετανία, τα ποσοστά διαβήτη τύπου 2 θα αυξηθούν από 9% σε 12% τα επόμενα 27 χρόνια.

Ο Dr. Alan Moses, της Novo Nordisk στο Soborg, της Δανίας, δήλωσε ότι η παγκόσμια εμφάνιση παχυσαρκίας και διαβήτη προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά αν δεν εντατικοποιηθεί η πρόληψη της παχυσαρκίας.

Οι αριθμοί αυτοί υπογραμμίζουν την μελλοντική πρόκληση παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που είναι παχύσαρκοι ή έχουν διαβήτη τύπου 2 ή και τα δυο.

Επίσης, το κόστος στα συστήματα υγείας θα είναι τεράστιο, δήλωσε ο Dr. Alan Moses.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία του ΠΟΥ για όλες τις χώρες.

Ανέφεραν ότι τα ποσοστά διαβήτη παγκοσμίως θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν μόνο αν η παχυσαρκία μειωθεί σταθερά από το τρέχον επίπεδο του 14% σε ελαφρώς πάνω από 10% μέχρι το 2045.

Ανα χώρα, μέχρι το 2045 οι ΗΠΑ μπορούν να περιμένουν αύξηση των ποσοστών από 39% σε 55%. Τα ποσοστά διαβήτη στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν από 14% σε 18% αν δεν γίνουν μεγάλες αλλαγές.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο European Congress on Obesity, στη Βιέννη.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις