Ασθενείς στη Βρετανικά ωφελούνται από πρωτοπόρα υπηρεσία, που τους επιτρέπει να λαμβάνουν αγωγή κατά του καρκίνου στον εργασιακό τους χώρο.

Η υπηρεσία δίνεται από νοσηλεύτριες του The Clatterbridge Cancer Centre, στο Merseyside.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, ως μέρος του ‘’Clatterbridge in the Community’’, που τρέχει για περισσότερα από 3 χρόνια και ήδη βλέπει κατάλληλους ασθενείς που αντιμετωπίζονται στο σπίτι με χημειοθεραπεία και άλλες αγωγές.
Η επέκταση στον εργασιακό χώρο αφορά πολύ εκπαιδευμένη νοσηλεύτρια στη χημειοθεραπεία, η οποία επισκέπτεται τον ασθενή και δίνει την αγωγή σε ασφαλή και κατάλληλη περιοχή.

Η Frances Yip, γενική διευθύντρια για τις υπηρεσίες χημειοθεραπείας στο Clatterbridge Cancer Centre NHS Foundation Trust, δήλωσε ότι στόχος είναι να γίνει το ταξίδι της χημειοθεραπείας όσο γίνεται πιο μαλακό για τους ασθενείς.

Πρόσθεσε, ότι η επιστροφή στη δουλειά είναι πολύ σημαντικό μέρος αυτού του ταξιδιού για πολλούς από τους ασθενείς, και επιθυμία είναι να κάνει το κέντρο ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει να λάβουν τη θεραπεία σε ασφαλές και άνετο περιβάλλον.

Η αγωγή στη δουλειά είναι εξαίρετος τρόπος να αποφύγει ο ασθενής το στρες της μετακίνησης και να βοηθήσει ανθρώπους να συνεχίσουν την αγωγή τους και να τη συνδυάσουν με τη ζωή τους χωρίς στρες.

Επι του παρόντος, το εγχείρημα βρίσκεται σε αρχική φάση και προσφέρεται η υπηρεσία μόνο σε κατάλληλους ασθενείς που λαμβάνουν το φάρμακο trastuzumab ή συγκεκριμένες άλλες αγωγές που χορηγούνται με υποδόρια ένεση.

Το Clatterbridge Cancer Centre χορηγεί περισσότερες από 55.000 αγωγές χημειοθεραπείας εκτός νοσοκομείου, κάθε χρόνο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
18 Απριλίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
Ενώσεις Ασθενών: Ανάληψη δράσης για άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως