Η Novartis, έχοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον ασθενή, υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία τους τελευταίους δύο μήνες το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής». Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Κοζάνης, Σερρών, Λαμιέων, Ηρακλείου Κρήτης και Πύργου, καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). 

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από την παροχή δωρεάν ελέγχων στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσης της Novartis να στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά προγράμματα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους καθώς και του προσδόκιμου επιβίωσής τους. Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με φορείς και επιστήμονες, διασφαλίζοντας καινοτόμες λύσεις και πρόσβαση στην υγεία για τους ασθενείς και την κοινωνία, πάντα με υψηλά επίπεδα ευθύνης και ακεραιότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής», εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν στους ακόλουθους διαγνωστικούς ελέγχους:

  • Σπιρομέτρηση
  • Οφθαλμολογικός έλεγχος
  • Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c)
  • Έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης

Το πρόγραμμα έχει ήδη επισκεφθεί διάφορες πόλεις της Ελλάδας, προσφέροντας δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε όλους τους πολίτες. Ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου από τη Λαμία και ακολούθησαν η Κοζάνη, το Ηράκλειο Κρήτης, η Καστοριά, ο Πύργος Ηλείας και οι Σέρρες.

Επόμενοι σταθμοί είναι η Αθήνα και το Αιγάλεω όπου και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα:

  • 2-4 Δεκεμβρίου, Αθήνα – 1ο Δημοτικό Ιατρείο Αθηνών, Σόλωνος 78, Ώρες επίσκεψης: 09.00 – 17.00
  • 8-9 Δεκεμβρίου, Αιγάλεω – Δημοτικό Πνευματικό Αιγάλεω Κέντρο Γιάννης Ρίτσος, Ώρες επίσκεψης: 09.00-18.00

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης