Του Δημήτρη Καραγιώργου

Τα πρώτα ονόματα γιατρών που υπερσυνταγογραφούν, παρέδωσε την Παρασκευή στο ΣΔΟΕ ο υπουργός Υγείας.

Σε συνάντηση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), κ. Στέλιο Στασινόπουλο (φωτό), παραδόθηκε για έλεγχο λίστα με ονόματα ιατρών οι οποίοι εμφανίζονται πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον μήνα Ιούνιο του 2013.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε να είναι άμεση η διαδικασία και εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Περιπτώσεις

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Γεωργιάδης δείχνουν σημαντικές υπερβάσεις με τη συνταγογράφηση σε όλη τη χώρα.

Γενικός γιατρός της Μακεδονίας συνταγογράφησε 4.388 συνταγές μέσα σε έναν μήνα, αριθμός ο οποίος αναλογεί σε 150 έως 200 συνταγές την ημέρα.

Γιατρός χωρίς ειδικότητα στις Σέρρες, συνταγογράφησε σε έναν μήνα 2.700 συνταγές, αξίας 120.000 ευρώ και παθολόγος στο Αγρίνιο 2.800 συνταγές, αξίας 115.000 ευρώ.

Το 84% της συνταγογράφησης παθολόγου στην Αττική εκτελέστηκε από ένα φαρμακείο, με την αξία των συγκεκριμένων συνταγών να αποτελούν το 95% του συνολικού τζίρου του φαρμακείου.

Σε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, χορηγήθηκαν σε έναν μήνα 15 συνταγές, με 785 κουτιά φαρμάκων, συνολικής δαπάνης 8.500 ευρώ, ενώ σε άλλον δόθηκαν εννέα συνταγές με 400 κουτιά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις