Της Μάριον Κοντογιάννη

Τη νομοθετική ρύθμιση με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια δικαιούχων για την  εξαίρεση των οικονομικά αδύνατων Αναπήρων από το παράβολο για την αξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ  ζήτησε, με επιστολή που απέστειλε το Πανευρωπαϊκό Σωματείο Αναπήρων και ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το Σωματείο δέχεται δεκάδες διαμαρτυρίες οικονομικά αδυνάτων και ανασφάλιστων πολιτών με αναπηρία που αδυνατούν να πληρώσουν τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας ΚΕ.Π.Α με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να χάνουν τα δικαιώματά τους.  

Εκτός από τα 46,17 ευρώ που καταθέτουν για την εξέτασή τους στα ΚΕ.Π.Α υπάρχουν περιπτώσεις που η απόφαση της επιτροπής δεν ικανοποιεί τον δικαιούχο και για να ασκήσει προσφυγή στην αρμόδια υπηρεσία του ΚΕ.Π.Α  ξαναπληρώνει 46,17 ευρώ.

Στον αντίποδα αυτού, αναφέρουν πως είναι διατεθιμένοι  "να βοηθήσουν τις υπηρεσίες του υπουργείου για να επιβεβαιωθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι που δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους γιατί το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος μόνο για τους ψευτοανάπηρους και για διάφορες παραβατικότητες εις βάρος του δημοσίου".

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν