Του Δημήτρη Καραγιώργου

Έχασε το 'στοίχημα' που ο ίδιος είχε βάλει σχετικά με την κινητικότητα, επισημαίνει στον υπουργό Υγείας το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ):

'Η 16η Σεπτεμβρίου πέρασε και όχι μόνο δεν έχει γίνει η τοποθέτηση στις 'νέες τους θέσεις' των υγειονομικών που τέθηκα σε διαθεσιμότητα, αλλά όπως τρέχουν οι σχετικές διαδικασίες, αυτή η 'επανατοποθέτηση' θα γίνει σε ενάμιση μήνα, στην καλύτερη των περιπτώσεων'.

Η ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κινητικότητα, σημειώνοντας ότι αποβαίνουν σε βάρος των ασθενών:

'Στη λίστα διαθεσιμότητας περιλαμβάνονται πάρα πολλοί υγειονομικοί, που ήδη από μήνες ή από χρόνια (!) είχαν μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία και εξυπηρετούσαν ζωτικές ανάγκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ακτινοφυσικός - ήδη αποσπασμένος σε κρίσιμη θέση ογκολογικού νοσοκομείου - ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα σπινθηρογραφήματα (!) και εκατοντάδες άλλες τέτοιες περιπτώσεις...'.

Γενοκτονία

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ένωσης, παρά το ότι εβδομάδες ολόκληρες ο υπουργός διερύγνυε τα ιμάτιά του ότι η διαθεσιμότητα δεν αφορά τους γιατρούς, τελικά στη λίστα περιλήφθηκαν 280 γιατροί από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για 'υγειονομική γενοκτονία' σε βάρος του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως όσοι εφαρμόζουν τα συγκεκριμένα μέτρα δεν θεωρούνται ηθικοί, αλλά φυσικοί αυτουργοί.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας