Καταστροφικές συνέπειες από την αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προβλέπουν οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, με περιορισμό των παρεχομένων υπηρεσιών και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων.

Για το λόγο αυτό, καλούν σε κινητοποίηση όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους, για τη διατήρηση των Πολυϊατρείων του Οργανισμού.

Ενόψει των αλλαγών στη δομή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι οι συνέπειες από το κλείσιμο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ θα είναι καταστροφικές, γιατί θα οδηγήσει τους ασφαλισμένους να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, για στοιχειώδεις παροχές υγείας.

Σε ανοικτή επιστολή της προς τους ασφαλισμένους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ (ΠΟΕ-ΕΟΠΥΥ) αναφέρει ότι η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να κλείσει τις Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας. Σημειώνει ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα, έστω και για μία ημέρα, να κλείσει τις Μονάδες Υγείας (πρώην Πολυϊατρεία ΙΚΑ) στερώντας το δικαίωμα της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας και ωθώντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα και τις ασφαλιστικές εταιρείες, γιατί ‘θα οδηγήσει τους ασφαλισμένους να βάλουν βαθειά το χέρι στην άδεια τσέπη τους, για να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας’.

Επισημαίνει ότι ο ιδιωτικός τομέας στοιχίζει πολλαπλάσια από ό,τι το ήδη υπάρχον δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προβλέπει αύξηση της σημερινής συμμετοχής, όταν σήμερα, στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ έχουν πρόσβαση κυρίως, οι φτωχοί και οι συνταξιούχοι.
Σημειώνουν ότι η μετάβαση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στο ήδη καταρρακωμένο ΕΣΥ, θα διαλύσει το μεγαλύτερο οργανωμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, και οι ασφαλισμένοι θα χάσουν δωρεάν συνταγογράφηση, δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, δωρεάν εξετάσεις, εμβόλια, φυσικοθεραπείες και οδοντιατρική περίθαλψη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;