Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ‘με αίσθημα ευθύνης εκφράζει την έντονη δυσφορία του και την αντίθεσή του σε όλες εκείνες τις διαδικασίες οι οποίες οδήγησαν στην κατάρτιση ενός δήθεν υγειονομικού χάρτη της χώρας, με κόστος του έργου στα 6 εκατ. ευρώ, χάρτης ο οποίος αποδείχθηκε ότι περιλαμβάνει μόνον λάθη, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας, ο κ. Πάνος Ευσταθίου, να δώσει εντολή για την απόσυρση του τερατουργήματος!

Ο χάρτης υγείας αποτυπώνει, ως εργαλείο και με ακρίβεια, όλες τις υπηρεσίες υγείας (μονάδες υγείας, διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μηχανήματα κτλ) της χώρας. Το σημαντικό είναι, όμως, ότι ο υγειονομικός χάρτης δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνον απόλυτους αριθμούς και μεγέθη, χωρίς να περιλαμβάνει επίσης πιστή καταγραφή του συνόλου των υγειονομικών αναγκών της χώρας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει με κατηγορηματικότητα ότι αυτά που συμβαίνουν τόσα χρόνια, να ξοδεύονται πακτωλοί χρημάτων χωρίς να απεικονίζεται η πραγματικότητα και χωρίς να οδηγούμαστε σε χρήσιμα και τεκμηριωμένα αποτελέσματα, είναι σκανδαλώδη και καλεί το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του, να μην επιτρέψει να επαναληφθεί το φαινόμενο και να ελέγξει το κόστος το οποίο επιβαρύνει τις δαπάνες Υγείας σε μία περίοδο σκληρών περικοπών δαπανών στο δημόσιο σύστημα Υγείας.’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]