Ο πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών με ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής σχετικά με το clawback.

‘To Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (Κ.Δ.Σ.) του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) πληροφορήθηκε, την Τετάρτη 9/10/2013, από επίσημες πηγές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ότι η προϋπολογισθείσα δαπάνη Φυσικοθεραπείας των 70 εκ. ευρώ για το έτος 2013, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!
Ο λόγος είναι η αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού που συντελέστηκε, η οποία «αποκάλυψε» ότι δεν υπήρχε ξεχωριστός κωδικός και ως εκ τούτου οι Φυσικοθεραπευτές θα κληθούμε να μοιραστούμε από κοινού την υπέρβαση των παρόχων που βρίσκονται στον ίδιο κωδικό με εμάς (δηλαδή διαγνωστικά εργαστήρια, αμοιβές ιατρών κατά πράξη και περίπτωση), σε ό, τι αφορά τα ποσοστά του clawback.

Το ύψος της υπέρβασης των συμβεβλημένων Φυσικοθεραπευτών, είναι 20% στο 8μηνο και με βάση αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να επιβληθεί το clawback.

Ωστόσο, τα λογιστικά τρικ των ειδημόνων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κατέβασαν τον ετήσιο προϋπολογισμό της Φυσικοθεραπείας στα 49 εκ. ευρώ. Με το νέο δεδομένο οι Φυσικοθεραπευτές θα πρέπει να επιστρέψουμε στο τέλος του χρόνου σχεδόν το 50% των αμοιβών μας.
Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο ότι: ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΧΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν επίσημα έγγραφα και διαβεβαιώσεις Υπουργών, που καθόριζαν την δαπάνη Φυσικοθεραπείας στα 70 εκ. ευρώ. Όμως ακόμα και η επίσημη διαβεβαίωση του αρμοδίου Υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη ότι : «…οι επιστροφές του κάθε παρόχου θα είναι ανάλογες με την υπέρβασή του…» φαίνεται ότι ανατρέπεται.

Στην έκτακτη συνάντηση μας με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αντώνη Μπέζα στις 10/10/2013, εκφράσαμε την έντονη αποδοκιμασία μας για τους ερασιτεχνισμούς των υπευθύνων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε να πληρώσουν οι Φυσικοθεραπευτές τις δαπάνες των Διαγνωστικών Κέντρων, τα οποία (σύμφωνα με τα στοιχεία) εκτοξεύουν τη δαπάνη του κοινού μας κωδικού, κάνοντας κάθε μήνα και μεγαλύτερες υπερβάσεις.

Τονίσαμε επίσης, ότι για άλλη μια φορά, στη μνημονιακή περίοδο που βιώνουμε, καλούνται να πληρώσουν το “μάρμαρο” οι μικρότεροι σε δαπάνες και οι πλέον εγκρατείς σε υπερβάσεις, σε σχέση με άλλους παρόχους.

Για το λόγο αυτό, καλούμε έκτακτη συνάντηση των Προέδρων των Περιφερειακών Τομέων (Π.Τ.), το Σάββατο 12/10/2013 στην Αθήνα, για τον προγραμματισμό δυναμικών κινητοποιήσεων.

Οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα καθοριστούν στη συνάντηση των Προέδρων των Π.Τ με το Κ.Δ.Σ.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ 2.150 ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Η ΑΝΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΡΙΑ’, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''