Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Τη βούληση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε συνεργασίες με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο συνέδριο των Financial Times, 'Το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα'.

Ο πρώτος τομέας συνεργασίας αφορά τη σύνταξη των ιατρικών πρωτοκόλλων όπου και οι δυο πλευρές αποσκοπούν στην μείωση του κόστους τους.

Η δεύτερη και κυριότερη συνεργασία αφορά το μέτωπο της συνεργασίας των ασφαλιστικών εταιρειών με τα κρατικά νοσοκομεία.

'Θέλουμε να πάμε από τη θεωρία στην πράξη. Θέλουμε να δημιουργηθούν πακέτα προϊόντων τα οποία θα έχουν ενδιαφέρον και για τους πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών και για τις ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά φυσικά και για τα οικονομικά των δημόσιων νοσοκομείων', ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Συνεργασία

Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πιθανής συνεργασίας τη σχεδιαζόμενη δυνατότητα υλοποίησης απογευματινών χειρουργείων στα κρατικά νοσοκομεία, τομέα στον οποίον οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν να προσφέρουν ασφαλιστικά πακέτα.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι με τη σημερινή κατάσταση και τους σημερινούς περιορισμούς του ΕΟΠΥΥ, δεν βλέπει τις σχέσεις μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ασφαλιστικών εταιρειών ως ανταγωνιστικές, αλλά ως συμπληρωματικές, με τον ΕΟΠΥΥ να καλύπτει τις βασικές ανάγκες του συστήματος και τις ασφαλιστικές να λειτουργούν σε συμπληρωματικό επίπεδο.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα