'Συναγερμό' σήμαναν στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) οι πληροφορίες περί αιφνιδιαστικών αποφάσεων για τον ΕΟΠΥΥ, μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Το προεδρείο του ΠΙΣ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό και την ιατρική επιστημονική κοινότητα την αιφνιδιαστική συνεδρίαση της επιτροπής για τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ.

Καλεί τον υπουργό Υγείας να μην προχωρήσει σε καμία σχετική κίνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο και χωρίς να θέσει τις αποφάσεις της συνεδρίασης σε δημόσιο διάλογο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο υπουργός Υγείας ανοίγει πόλεμο με το σύνολο των ιατρών της χώρας, αλλά και τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αναφέρει ο ΠΙΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προγραμματίστηκε για το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίαση στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για το μέλλον του Οργανισμού.

Αξιολόγηση

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε την Τετάρτη ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα υπάρξει αξιολόγηση του ιατρικού δυναμικού του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αποφασιστεί πόσοι θα μείνουν και πόσοι θα φύγουν.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.400 γιατροί του Οργανισμού οι οποίοι έχουν χειρουργικές ειδικότητες θα βρεθούν εκτός ΕΟΠΥΥ και τη θέση τους θα πάρουν ισάριθμοι συνάδελφοί τους με ειδικότητες συμβατές με την πρωτοβάθμια, όπως παθολόγοι και παιδίατροι.

Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, διακινούνται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και να έχει κλείσει το θέμα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί από τη κυβερνητική επιτροπή μεταρρύθμισης, είναι να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε 'αγοραστή' υπηρεσιών Υγείας και να περάσουν οι δομές πρωτοβάθμιας που διαθέτει (πολυϊατρεία - εργαστήρια) στο ΕΣΥ, μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

ΕΡΤ

Από το υπουργείο Υγείας, πάντως, έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στον ΕΟΠΥΥ, με θέμα την αξιολόγηση των δομών.

Δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου - ανέφεραν οι ίδιες πηγές - να κάνει ο κ. Γεωργιάδης τον ΕΟΠΥΥ μία νέα ΕΡΤ...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης