Του Δημήτρη Καραγιώργου

Θορυβημένο είναι το υπουργείο Υγείας από την απόφαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν σε κυλιόμενες 24ωρες απεργίες την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης τούς κάλεσε τη Δευτέρα σε διάλογο, με την επισήμανση ότι τίποτε ακόμη δεν έχει κριθεί για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ και την κινητικότητα.

'Καλό είναι αυτή η μεταρρύθμιση να γίνει με τη συνεργασία και την παρουσία του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και όχι με το να είναι απέναντι.
Τούς καλώ, λοιπόν, να έρθουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Όταν ολοκληρώσει η επιτροπή την απόφασή της για την αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ, θα τους την παραδώσω και σε πνεύμα διαλόγου να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις για τους πολίτες'.

Ο υπουργός Υγείας επιχείρησε να καθησυχάσει τους πάντες, λέγοντας ότι αυτό που συζητούμε τώρα είναι διοικητική συνένωση και όχι κλείσιμο μονάδων του ΕΟΠΥΥ.

Το γραφείο μου – είπε – είναι ανοιχτό:

'Τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Περιμένουμε να μιλήσουμε με όλους και δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να εξαγγέλλεται μια απεργία επαναλαμβανόμενη, ενώ ακόμα δεν έχουμε καν το οριστικό σχέδιο'.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς σε μια χώρα που λέμε ότι θα εγκαθιδρύσουμε θεσμούς αξιολόγησης των πάντων, κάποιοι θέλουν να εξαιρεθούν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή